Naar deze stranden moet jij met je kinderen

13 februari 2019 Redactie 890
Naar deze stranden moet jij met je kinderen

Ibiza heeft zoveel heerlijke strandjes, elke dag kun je weer een ander pareltje ontdekken. Van afgelegen baaitjes tot hippiestranden met trommelaars en van echte familiestranden tot hippe stranden met dj’s. Dit zijn de allerleukste kindvriendelijke stranden op Ibiza!

 

1. Cala Vadella voor de hele familie
Cala Vadella is zó lekker, hier wil je eigenlijk nooit meer weg. Het strand is te gek voor de hele familie: ondiep water, leuke strandtenten waar je met een cocktail in je hand en je voeten in het zand zit en veel kinderen om mee te spelen. Je kunt hier lekker zwemmen, snorkelen en op het brede strand kunnen de kids ongestoord kastelen bouwen. Er zijn waterfietsen te huur en surfplanken om te suppen, eventueel met je kind voorop de plank. En vergeet de fijne strandbedden met parasols, souvenirwinkeltjes en een supermarkt aan het strand niet. Dus no worries als je iets bent vergeten. Cala Vadella wordt omringd door heuvels met pijnbomen en in de baai liggen prachtige jachten en motorboten. Genoeg te zien en te beleven dus!

 

2. Cala San Vicente
Ook Cala San Vicente is perfect voor gezinnen. Je vindt het strand in het noord oosten van het eiland, aan een lange boulevard met winkeltjes en terrassen. Het strand is breed, dus er is altijd genoeg plek om te spelen en het fijne zand loopt langzaam af in het heldere water. Ideaal met kleintjes dus. Je kunt hier waterfietsen en kano’s huren. Cala San Vicente is ongeveer 25 minuten rijden vanaf Ibiza stad. Ook onderweg verveel je je geen seconde, de weg is schitterend met verschillende mooie uitzichtpunten.

 

3. Cala Boix tussen de rotsen
Ook in het noordoosten, vlak bij Can Jordi en Cala Lleyna, vind je tussen de rotsen Cala Boix. Hoge kliffen, helder water, een kleine beachbar, slechts een paar ligbedden met parasols en afwijkend zand (het is hier namelijk een stuk donkerder dan de rest van het eiland). Het uitzicht is fantastisch en de sfeer heel fijn. Vergeet geen emmer en schepnetje mee te nemen voor de kids. Want wat is er leuker dan krabben vangen tussen de rotsen?

 

4. Het populaire Cala Tarida
Kristalhelder water dat lang ondiep blijft, fijn zand, een breed strand, waterfietsen en rotsen om bij te spelen. Cala Tarida it is! Hier geniet je ook van leuke restaurants, waaronder de populaire Cotton Beach – sushi!!- en XaXa van Wesley en Yolanthe. Wij vinden het heerlijk om aan het eind van de dag naar Cala Tarida te gaan en de zon in de zee te zien zakken. Plezier en instamgramwaardige foto’s gegarandeerd!

 

5. Locals, families en nudisten: Aquas Blancas
Een mooi uitgestrekt zandstrand waar veel locals komen. Op een rots kun je bij een gezellig barretje lekker en goedkoop lunchen. Aquas Blancas is officieel een naaktstrand, maar meestal liggen de nudisten aan het uiteinde van het strand. Kinderen kunnen hier lekker snorkelen, boarden op de golven en de rotsen rondom het strand verkennen. Houd er wel rekening mee dat je een stuk naar beneden moet lopen vanaf de parkeerplaats. Een kinderwagen is niet handig.

 

6. Playa d’Estanyol: klein maar zó fijn
Playa d’Estanyol. Een klein strandje, het sfeervolle restaurant Cala Bonita, een steiger, rotsen en veel groen. Dus genoeg voor de kids om te ontdekken. Let wel heel goed op als ze de omgeving gaan verkennen. Via een fijn ontdekkingspaadje kom je bovenop de rotsen. Super mooi uitzicht, alleen moet je er niet aan denken dat kinderen daar zonder ouders rondlopen..

 

7. Hippiestrand Benirras
Ga zeker een keer naar dit fijne kiezelstrand in het noorden. Het water is helder, er zijn leuke strandtenten en je hebt geweldig uitzicht op de bootjes. Vooral op zondag is het een aanrader. Dan wordt er getrommeld tijdens zonsondergang. Super toeristisch maar toch zó leuk om een keer mee te maken. Rond 15.00 uur begint de muziek en tegen zonsondergang gaat het helemaal los. De trommelaars én het dansende publiek genieten volop. Voor kinderen-en jezelf- is dit een geweldig spektakel. En helemaal gratis ook nog. Je bent alleen niet de enige die op de muziek afkomt. Zorg dat je op tijd bent, installeer je op een bedje of strandlaken, geniet van een stranddag en sluit hem al dansend af met een plekje vooraan.

 

 

 

Bron: Metdekidsdewereldrond