Nacht van San Juan

20 juni 2022 Redactie 289
Nacht van San Juan

Ibiza viert Nit de Sant Joan op de stranden van Talamanca en ses Figueretes.

Concerten, proeverij van 'macaroni', 'foguerons' en kinderactiviteiten op het programma.

 

De stranden van Talamanca en ses Figueretes zullen dit jaar opnieuw Nit de Sant Joan vieren, op 23 juni, met muziek, vreugdevuren en het proeven van traditionele bitterkoekjes. Ook zijn er workshops en spelletjes georganiseerd zodat kinderen kunnen genieten van dit festival.

 

Het programma, georganiseerd door de afdeling Feesten van de gemeenteraad, omvat een proeverij van bitterkoekjes op het strand van Talamanca om 20.30 uur en een muzikaal optreden van de covergroep Discover om 21.30 uur, evenals een ander muzikaal optreden van rapper Cristo Corona , om 23.00 uur De werkzaamheden zullen plaatsvinden in het gebied van de douchemodule. Om 21.30 uur is er ook een concert van Canallas del Guateke gepland in de wijk Ses Figueres.

 

Activiteiten voor kinderen

Aan de andere kant, in ses Figueretes, beginnen de activiteiten om 18:00 uur met workshops en kinderspellen, make-up, knutselen om poppen te maken, schilderworkshops, een tekenwedstrijd, een uitdagingsspel en een workshop over Ibiza-fabels. De macaron-proeverij van Sant Joan is om 20.30 uur en de muziek begint om 21.30 uur met een optreden van de groep Poison Ivy, gevolgd vanaf 23.00 uur door DJ David Moreno, van Global Ibiza Radio.

 

«Dit jaar hebben we opnieuw een programma kunnen voorbereiden om Nit de Sant Joan te vieren, waarbij we traditionele activiteiten en verschillende muziekconcerten voor iedereen hebben opgenomen. Het is een heel speciale avond en van de gemeenteraad van Ibiza vragen we u er voorzichtig van te genieten'', verzekerde de wethouder voor feesten, Ricard Cliville, gisteren via een briefje.

Wat het beveiligingsapparaat betreft, zullen 55 agenten van de lokale en nationale politie en civiele bescherming de stranden van Talamanca en ses Figueretes in de gaten houden van 20.45 uur tot 02.00 uur. Elk strand heeft ook een ambulance en een strandwacht. Daarnaast is er de medewerking van Voluntaris d'Ibiza en monitoren van s'Espurna.

 

Na afloop van het feest start de gemeentelijke dienst van het bedrijf Valoriza met de schoonmaakwerkzaamheden.