Nachtclubs toetsen reacties gemeentes

07 oktober 2012 Redactie 262

De Vereniging van nachtclubs en disco's heeft gisteren aangekondigd dat zij drie antwoorden heeft ontvangen op de vragen die zij middels hun advocaat hebben laten stellen aan de gemeentes Santa Eulalia, Sant Josep en Sant Antoni. Zij wilde weten hoe de gemeente staat in de bewering van de vereniging dat er veel bedrijven handelen als club of disco zonder dat de wet daarin voorziet.

 

"De gemeenten van Santa Eulalia en San Antonio hebben geantwoord met voldoende informatie en Sant Josep heeft een antwoord gestuurd wat door de advocaat geanalyseerd dient te worden", aldus Jesus Sanchez, voorzitter van de vereniging. Sanchez stelde dat de analyse van de antwoorden een volgende stap is. Volgens Sanchez is er maar één probleem aan de orde en dat is dat er geen uniforme regelgeving gehandhaafd wordt. Een gemeente die niet optreedt tegen een restaurant met een vergunning voor 80 personen wat in de praktijk functioneert als een nachtclub voor wel 4.000 mensen, daar klopt niets van. Als er dan klachten komen dient de politie opvolging te geven en dient de rechter zich uit te spreken over de kwestie; iets wat nu achterwege blijft.

" 'Voor ons is de concurrentie niet erg, integendeel, maar dan wel allemaal volgens dezelfde regels", legde hij uit. De vereniging zal zich met hand en tand verzetten tegen de illegale praktijken en klachten in blijven dienen totdat er een einde komt aan de praktijken die niet voldoen aan de wet, besluit hij.