Nachtleven eist een heropeningsschema met meer testen

31 maart 2021 Redactie 717
Nachtleven eist een heropeningsschema met meer testen

Het uitgaansleven heeft van de regering een heropeningsschema geëist met meer testen, zoals dit weekend in het Palau Sant Jordi in Barcelona wordt gedaan. Hier wordt het recht op toelating bepaald door voorafgaande tests en strikte veiligheidsprotocollen.

De werkgevers van de sector zijn met name van mening dat de tijd is gekomen om de beperkende maatregelen die zijn opgelegd te laten versoepelen, nadat de sector meer dan een jaar van totale sluiting heeft doorstaan ​​en weinig financiële steun heeft gehad.

De nachtclubs hebben erop gewezen dat wanneer na de pilot van Barcelona is bewezen dat de gezondheid van mensen niet in gevaar komt, dat een reden is om te eisen dat er meer tests worden uitgevoerd en dat de beperkende maatregelen flexibeler worden gemaakt.

Daarom roepen ze op om de sluiting te vervangen door het opleggen van strikte, preventieve veiligheidsmaatregelen, zoals bijvoorbeeld voorafgaande tests en apparatuur voor lucht- en oppervlaktedesinfectie die is goedgekeurd door gezondheids- en wetenschappelijke autoriteiten.

‘’Onze sector is in doodsangst, zonder hulp en zonder enig idee wanneer ze kunnen heropenen, dus het is absoluut noodzakelijk om een ​​heropeningsschema van de sector goed te keuren, verklaarde Tito Pajares, de president van Spain Nightlife en van de Circle of Entrepreneurs of Night Leisure van Madrid (Ceonm).

Pajares benadrukte de noodzaak van de goedkeuring van een specifiek reddingsplan voor de economische sector die het meest wordt getroffen door de pandemie, met reële en evenredige steun. Ook wil Pajares dat belastingen en bijdragen worden uitgesteld, omdat dit onze ondernemers ook financieel wurgt.