Natuur beschadigd door cruisen

26 februari 2019 Redactie 623
Natuur beschadigd door cruisen

Het zogenaamde “cruising” in de duinen van es Cavallet op Ibiza is volgens experts schadelijk voor de natuur. Es Cavallet wordt op Ibiza gezien als de beste plaats om te “cruisen”, een praktijk dat veel gedaan wordt door de gay scene maar ook door hetero’s.

Cruisen is het zoeken van vluchtige seksuele contacten in de buitenlucht. Het woord komt van de Engelse term cruising. Cruisen begint met het schijnbaar doelloos rondhangen, rondlopen of rondrijden op bepaalde locaties. Hoewel het woord zelf meer gangbaar is in de homoscene, wordt de term cruisen ook gebruikt door heteroseksuelen.

De duinen van es Cavallet in het beschermde natuurpark Parque Natural de ses Salines worden door de “cruise” kenners omschreven als de ultieme plaats voor vluchtige contacten. In de zomermaanden is het er dan ook erg druk met “cruise” toeristen. Specialisten waarschuwen er echter voor dat het cruisen schadelijk is voor de natuur die erg fragiel is in dit deel van het natuurpark. De cruisers begeven zich niet alleen op de paden maar verschuilen zich in de duinen, achter bomen en struiken waarbij deze beschadigd raken. Helaas is dit vaak onherstelbaar. Het is niet helemaal duidelijk hoe ze dit “probleem” willen oplossen zonder discriminerend over te komen. Daarom wordt er gekeken naar andere “cruising” bestemmingen zoals de duinen van Gran Canaria, Mallorca en Menorca en hoe ze daar met het cruisen omgaan.

 

 

 

 

Bron: Spanjevandaag