Nederlanders in de problemen

19 januari 2021 Redactie 323
Nederlanders in de problemen

Acht buitenlanders ontdekt op een illegaal feest in Santa Gertrudis worden geconfronteerd met boetes tot 6.000 euro en worden zelfs uit Spanje gezet. De Guardia Civil beboete eergisteren, zondag, acht buitenlandse burgers die een illegaal feest vierden in een huis in Santa Gertrude. De agenten kregen bericht van de viering van een feest in de vroege uren van zaterdag op zondag en werd geassisteerd door agenten van de lokale politie van Santa Eulària.

De deelnemers werden uitgenodigd om de viering te verlaten maar weigerden herhaaldelijk, geeft de Guardia Civil aan. Eindelijk, eergisteren, zondagmiddag, waren de aanwezigen eindelijk geïdentificeerd en werden ook de gegevens van de eigenaar van het huis genoteerd, die een van oorsprong Nederlandse man bleek te zijn. Al degenen die de bijeenkomst bijwoonden, zijn aangeklaagd en krijgen te maken met "boete die meer dan 6000 euro zouden bedragen voor elke gerapporteerde gebeurtenis.

Voorstellen voor sancties zullen worden behandeld door het Ministerie van Binnenlandse Zaken van de regering van de Balearen. Maar dat niet alleen: de Nationale Politie bestudeert momenteel de mogelijkheid om de vermeende daders van het nationale grondgebied te verdrijven, aangezien ze allemaal "hardnekkig gehandhaafd bleven in strijd met de openbare orde", benadrukken ze.