Nederlandse filmopnames op Ibiza

10 juni 2012 Redactie 289

cast-verliefd-op-ibizaIBIZA - Binnenkort mag een grote cast voor een nieuw feel good-film haar opwachting maken op Ibiza. "Hier kun je je hart ophalen als je jezelf niet wilt zijn", zegt regisseur Johan Nijenhuis tegen NU.nl.

Onder andere Jan Kooiman, Kim Feenstra, Simone Kleinsma, Gigi Ravelli en Rick Engelkes geven acte de presence in Verliefd op Ibiza. De film verschijnt volgend jaar februari.

Verliefd op Ibiza vertelt vier verschillende verhalen die zich allemaal afspelen op het Spaanse eiland. Ogenschijnlijk hebben ze niets met elkaar te maken, maar de dynamiek van het party eiland zorgt ervoor dat de personages met elkaar verwikkeld raken.

Veel verhaallijnen vergt ook een grote cast, en daar tracht de film nu alvast mee te scoren. Kooijman is de eerste opvallende naam.

 

Debuut

 

De oud soapacteur speelt profvoetballer Kevin die samen met zijn vriendin Elza, gespeeld door Kim Feenstra, vertoeft op Ibiza. De winnares van Hollands Next Top Model van 2007 maakt haar debuut op het witte doek.

Een slimme zet van regisseur Johan Nijhuis, zegt Kooijman tegen NU.nl. "Kim Feenstra heeft in Van God Los laten zien dat ze goed kan acteren." Karla, de oma van Kevin, wordt gespeeld door Willeke van Ammelrooy. "Fantastisch toch?", zegt Kooijman. "Ik kijk er ontzettend naar uit om met haar samen te werken en van haar te leren."

 

Afneuken

 

Ook debuterend in de bioscopen met Verliefd op Ibiza is Simone Kleinsma. Zij neemt de rol van Irma op zich. Zij gaat samen met haar vriendin en buurvrouw Jacky, vertolkt door Lone van Roosendaal, naar Ibiza. De laatste heeft een duidelijke missie. "Ik ga hierheen om de frustratie van me af te neuken."

Rik Engelkes neemt als vader van drie dochters ook een grote rol op zich. Hij speelt Lex, een oude rocker kampend met een midlifecrisis. "Lex weigert om echt volwassen te worden en wil zich op 55-jarige leeftijd alsnog ontpoppen tot goede vader, die hij tot dan toe niet is geweest", aldus Engelkes.

Engelkes, zelf een frequente bezoeker van Ibiza, snapt wel waarom zijn personage dit eiland opzoekt om deze klus te klaren. "Dit is een vrij eiland, alles kan en mag hier." De halfzusjes, ze hebben alle drie een andere moeder, worden gespeeld door Kimberly Klaver (May, de jongste), Sanne Vogel (Lizzy, de middelste) en Gigi Ravelli (Zara, de oudste). David Lucieer speelt als Pim de man van de bazige en dominante Zara.

 

Scooter

 

Jim Bakkum vertolkt als Lars ook een hoofdrol. Hij is de beste vriend en manager van het dj-duo Boyd en Dylan (gespeeld door de broers Marius en Jasper Gottlieb). Hij kijkt erg uit naar de opnames. “Toen ik hoorde dat ik de rol had dacht ik: het gaat vast niet door. Het is toch fantastisch om op zo’n eiland met zulke acteurs een film te maken?”

Bakkum weet ook al wat hij in zijn vrije tijd gaat doen. "Dan pak ik de scooter met Jan (Kooijman. Red.) en gaan we het hele eiland doorcrossen. Dat hebben we nu al afgesproken."

 

Hysterisch

 

"Hier kun je je hart ophalen als je jezelf niet wil zijn", verklaart Nijenhuis zijn keuze voor de locatie. "Ibiza is hysterisch. Niemand wil hier zijn eigen leeftijd zijn. Dat is een beetje van deze tijd. Vrouwen van 34 laten zich al liften om er jonger uit te zien."

Nijenhuis, eveneens regisseur van Costa, benadrukt alvast dat deze film anders is. "Natuurlijk zijn er overeenkomsten. Zon, zee, strand. Maar deze film gaat verder, dieper ook. Hier gebeurt iets met de personages. Net als in het echte leven hebben zij ook een zetje nodig om tot iets te komen."

Bron: nu.nl