Nieuwe communicatie taxi's

05 maart 2014 Redactie 240

taxi-gpsDe taxi's op Ibiza werken met een verouderd communicatiesysteem wat aan vervanging toe is. Op korte termijn zullen de wagens voorzien worden van een GPS systeem.

De gemeente heeft aangekondigd dat het oude radio taxi systeem niet zal worden uitgeschakeld totdat alle foutjes zijn gladgestreken van het nieuwe GPS-systeem. Alle openbare taxi's zullen worden voorzien van het nieuwe systeem en daarvoor is een nieuwe wet aangenomen. Het systeem wordt momenteel getest, maar op dit moment zijn er iets te veel fouten en kan daarom het oude systeem nog niet worden uitgeschakeld. Een woordvoerder beweert dat het GPS tijdens de komende zomer gecontroleerd zal worden en dan later in de winter verbeterd zal worden waar nodig zodat het volledig operationeel zou kunnen zijn tegen de zomer van 2015. 
Gehoopt wordt dat het systeem, dat ook is geïnstalleerd in San Jose en Ibiza stad geregistreerde voertuigen, zal de efficiëntie van de dienstverlening te verbeteren omdat een centraal kantoor in staat zal zijn om de dichtstbijzijnde taxi vinden waardoor de wachttijden een stuk korter zullen zijn.