Nieuwe eigenaar Privilege

23 juni 2022 Redactie 736
Nieuwe eigenaar Privilege

Matutes wordt eigenaar van Ibiza's Privilege nachtclub, die niet open gaat in de zomer van 2022

 

"Renovatiewerken" aangekondigd door Matutes nadat het pand twee jaar gesloten was.

 

De Privilege-nachtclub, een icoon van het nachtleven van Ibiza en jarenlang de grootste ter wereld, is nu eigendom van Grupo Empresas Matutes, die alle aandelen heeft verworven die nog in handen waren van zijn partner in dit bedrijf, José María Etxaniz, na een lang juridisch proces.

Het hoofdkantoor van de holdingmaatschappij Ibizan bevestigde het nieuws eergisteren bondig, zonder meer details te verstrekken: “Na vele jaren van procesvoering heeft Bahía de San Antonio SA de aandelen verworven die eigendom zijn van José María Etxaniz van het bedrijf Balantxa SA, eigenaar van de Privilege nachtclub , via een gerechtelijke procedure”.

Ze bevestigden ook dat ze, aangezien het nu hun eigendom is, niet van plan zijn om de nachtclub in Sant Rafel dit seizoen te openen. “

Matutes heeft naar schatting twintig miljoen euro betaald

Hoewel het bedrag dat de Ibiza-groep heeft moeten betalen voor de ruim 5.000 aandelen van Etxaniz niet is bekendgemaakt, lijkt het rond de twintig miljoen euro te liggen.

Dit bedrag ligt in de buurt van het bedrag dat Etxaniz in 2018 van Empresas Matutes had gevraagd, nadat de provinciale rechtbank van Palma het beroep had afgewezen dat was ingediend tegen de uitspraak van de rechtbank van koophandel nr. 2 van Palma die het verkoopcontract van de aandelen van Baltanxa SA had goedgekeurd en handelde ze in naam van Bahía de San Antonio SA.

Grupo Empresas Matutes weigerde dit bedrag te betalen en vervolgens werd artikel 6 van de statuten van het bedrijf, dat door beide partijen werd gedeeld, toegepast zodat een onafhankelijke accountant de prijs van de aandelen kon bepalen.

Lekkerboats Corendon lekkerboats side