Nieuwe ferry route op Valencia

21 februari 2013 Redactie 251

AccionaDe ferry aansluitingen met Ibiza worden verder verbeterd met de komst van een nieuwe route tussen Ibiza en Valencia van de veerdienst Acciona Trasmediterranea vanaf maart.

De veerdienst Acciona Trasmediterranea begint een nieuwe route tussen Ibiza en Valencia op 4 maart. Het is de bedoeling om de route gedurende het hele jaar te onderhouden met zes met zes overtochten per week in beide richtingen. Valencia is de grootste haven aan dit deel van de Spaanse kust en is ook het dichtsbij de hoofdstad Madrid. Vanaf Valencia vinden reizigers aansluiting op de AVE treinen die ze supersnel naar Madrid kan brengen. Voor de route wordt het schip de Oleander ingezet. Deze biedt plaats aan 1.200 passagiers, 300 auto's en er is plaats voor 350 strekkende meters lading.

Acciona Trasmediterranea heeft ook banden met Barcelona. In de winter onderhouden zijn drie afvaarten per week met de Catalaanse stad en vanaf begin juni wordt de frequentie opgevoerd met vijf afvaarten per week.

[caption id="attachment_5111" align="alignnone" width="614"]acciona-oleander De Oleander gaat varen tussen Ibiza en Valencia[/caption]