Nieuwe haven voor superjachten

04 februari 2017 Lisa 276
Nieuwe haven voor superjachten

Sovren House Group heeft zijn plannen aangekondigd voor een nieuwe haven met ligplaatsen tot wel 185 meter in Ibiza stad. De Balearic Island Port Authority (APB) heeft de specialistische haven afdeling van Sovren House Groep, YSM, toestemming gegeven om een nieuwe superjacht haven te creëren in de Port van Ibiza stad. Gelegen in het hart van Ibiza stad. De planning is dat de Sovren Haven net op tijd opent voor de zomer van 2017. Het toegewezen gebied is het gebied vanaf de haven van Ibiza, de Duques de Alba tot aan de Darsena del Levante pier. Bij elkaar is dit het grootste gedeelte van de pier van de oude stad.

[s2If !is_user_logged_in()]

Meer lezen? Als je bent ingelogd kan je het hele artikel lezen.

Nog geen account? registreer je dan nu!

[/s2If]

[s2If current_user_can(access_s2member_level1)]

In het verleden werd dit stuk, gelegen bij het historisch Dalt Vila, gebruikt als aanlegsteiger voor de autoferry naar het vasteland. Dit leidde tot files en vervuiling van het UNESCO-werelderfgoed. Een samenwerking tussen het stadhuis, het lokale havenbedrijf en de Kamer van Koophandel van Ibiza heeft ertoe geleid dat de aanlegsteiger van de Ferry is verplaatst naar de nieuwgebouwde Cruiseterminal vlakbij de buitenste havenmuur. Hierdoor is er ruimte ontstaan voor de realisatie van de nieuwe haven door de Sovren Group.

Ibiza is van oudsher goed verzorgd voor het kleinere superjacht segment met jachthavens zoals Botafoch, Ibiza Magna en Ibiza Haven. Maar Sovren’s nieuwe haven is gericht op lange superjachten. Er zullen in totaal 16 ligplaatsen beschikbaar zijn. Hierbij zit een ligplaats van 185m en één van 125m. De overige ligplaatsen zijn geschikt voor jachten tot 100m.

“We zijn enorm blij en vereerd dat wij de kans krijgen deze haven te realiseren” zegt Stephen White, CEO van de Sovren House Group. “Ik ben enorm enthousiast over het positieve effect wat onze haven kan en zal hebben, niet alleen voor de economie van Ibiza maar ook voor de aantrekkingskracht van het eiland voor superjacht eigenaren wereldwijd. Deze haven is baanbrekend voor zowel Ibiza als de gehele Balearen, het is de enige haven waar zulke grote jachten kunnen aanleggen.”

[/s2If]