Nieuwe snelheidsradar in Santa Eulària

17 mei 2017 Lisa 280
Nieuwe snelheidsradar in Santa Eulària

De lokale politie van Santa Eulària heeft de eerste hand radar van de eilanden. Deze is geïntroduceerd om de verkeersveiligheid in de gemeente te verbeteren. Het zal voornamelijk worden gebruikt in "gevoelige" stedelijke gebieden zoals in de buurt van scholen en sportgelegenheden, volgens het stadhuis

De radar heeft een compacte omvang, hierdoor is het mogelijk de handradar om meerdere manieren te grebruiken. Zo kan het ook aan politieauto's of motorfietsen worden gemonteerd.

De TruCam LTI 20/20 Laser Technology heeft een groot obstakel vrije ruimte om mee te werken en heeft een foutmarge van 5 procent. Zo kan er worden begonnen met snelheden controleren op 1200 meter afstand. Dit word door behulp van lasertechnologie, niet beïnvloed door remmen of radar detectoren.

Bovendien, is de software meet- en beeldvorming het overtredende voertuig identificeren in een beeld waar ook andere voertuigen in verschijnen.

De apparatuur heeft 17.000 euro gekost. Zes politieagenten van de Guardia Civil en twee lokale agenten hebben de formele opleiding in Barcelona gekregen om deze tool te kunnen gebruiken met de volledige juridische geldigheid om sancties op te leggen.

Met de nieuwe radar zal naar verwachting de verkeersveiligheid kunnen worden verbeterd als gevolg van de preventieve werking die het controleren van de snelheid heeft. De snelheid zal worden gecontroleerd in meerdere gebieden van de gemeente.

Speciale service op de stranden

Daarnaast heeft de gemeenteraad afgelopen dinsdag gemeld dat er een speciale monitoring service is gestart op de stranden van de gemeente. Dit betekent dat er in de ochtend en de middag een patrouille zal worden gedaan op de stranden die specifiek gericht is op het controleren van de bad zones en de nabijgelegen parkeerplaatsen. Deze patrouille zal worden uitgevoerd zowel in uniform als in burger, zodat de politie kan optreden op een effectieve manier en zo overtredingen kan voorkomen.