Nieuwe wetten op zee

07 januari 2015 Redactie 260

Haven IbizaBALEAREN - Met ingang van het nieuwe seizoen zijn er rondom de Balearen een aantal nieuwe wetten van toepassing op zee. Deze hebben voornamelijk betrekking op de zeevaart.

Met de komst van de nieuwe zeewetten komen er ook andere sancties, die variëren tussen de 60 en 60.000 euro. Kleine vergrijpen worden beboet met geldbedragen variërend tussen de 60 en  500 euro, terwijl als ernstig geclassificeerde 500 tot 5.000 boete opleveren en zeer ernstige tussen 5.000 en 60.000 euro. De boetes kunnen worden opgelegd aan natuurlijke- of rechtspersonen die de overtreding maken

Zo staat er bijvoorbeeld een straf op pleziervaartuigen die meer passagiers dan toegestaan aan boord hebben. Dit wordt beschouwd als een zeer ernstig misdrijf. Ook het uitvoeren van activiteiten op het water zonder dat daarvoor vergunning is verleend valt onder de categorie zeer ernstig. Nautische sportscholen, zeilscholen, centra lucratief kanoën en verhuur bedrijven van onder andere jet ski's zijn ook onderworpen aan regulering door de nieuwe regelgeving.