Nog drie weken stemmen voor de beste dj

24 augustus 2013 Redactie 294

djmag2013Op 16 september sluiten de digitale stembussen bij DJmag en wordt de nieuwe top 100 van beste dj's bekend gemaakt. Hoewel, de beste...

Vorig jaar was het Armin van Buuren die voor de vijfde keer werd uitgeroepen tot de beste dj van de wereld. Over de titel valt te twisten, maar niet over populariteit. De hele wereld mag stemmen, maar het Engelse blad mag zich toch voornamelijk verheugen op Britse stemmers. En Britten zijn nou eenmaal gek op Trance- of trance gerelateerde stromingen. De helft van de top 10 en een kwart van de hele top 100 bestond uit Nederlandse dj's.

Inherent aan de positie van een dj op de ranglijst is de hoogte van zijn gage. Niet voor niets worden er veel middelen ingezet om te zorgen dat je als dj hoog in de lijst komt te staan. En als je al even meedraait achter de schermen dan weet je dat sommigen daar voor letterlijk over lijken gaan. Het is tenslotte maar om 1 ding te doen en dat is jezelf verrijken.

Avicii stond vorig jaar op de derde plek na Armin en Tiësto, scorend met de hit Wake Me Up. Het is niet ondenkbaar dat Armin zijn toppositie dit jaar zal moeten afstaan aan de Zweed Tom Bergling, zoals Avicii echt heet. Kenners binnen het circuit menen zelfs al te weten dat Bergling op nummer 1 zal eindigen.

Als je wilt weten hoe de lijst van vorig jaar er uit ziet dan klik je hier. Wil je zelf je stem uitbrengen: stemmen voor 2013 kan via deze officiële Facebook App

Dj’s en fans voeren uitgebreid campagne in de sociale media, en dat gaat nog wel even door. De nieuwe Top 100 wordt in het oktobernummer van DJ Mag gepubliceerd.

Wil je niet dat de app direct opent, dan check je eerst: facebook.com/djmagazine