Nog een boot met immigranten aangekomen

11 augustus 2019 Redactie 2030
Nog een boot met immigranten aangekomen

La Guardia Civil heeft deze zondag 14 immigranten, vier van hen minderjarigen opgevangen. Ze zijn aangekomen op Formentera, de vijfde boot met immigranten op dit eiland deze week.

De boot is aangekomen in het gebied van La Mola en is de zesde die de laatste zeven dagen op de Balearen is aangekomen. Alles wijst erop dat de vier minderjarigen die deze zondag werden opgevangen, zullen worden overgebracht naar het Centrum voor Minderjarigen, Pater Morey, Ibiza. Waar ze net als de andere zes jongeren zijn die deze week op de eilanden zijn aangekomen, worden heengebracht.

De rest van de immigranten, de volwassenen zullen worden overgebracht naar een centrum voor de internering van vreemdelingen (CIE) op het schiereiland. Met die van vandaag zijn er al 63 mensen uit Algerije, die deze week in 5 boten naar de Pitiusas zijn gekomen: twee naar de kust van Ibiza en drie naar die van Formentera.

De eerste boot werd afgelopen dinsdag gevonden op het strand van Migjorn, Formentera, met negen personen, de tweede bereikte de kust van Ibiza. Het gebied van Cap Martinet, gemeente Santa Eulària, met twaalf immigranten.

De andere twee boten arriveerden op vrijdag, een in Ibiza, in de omgeving van Cala Olivera, met 13 immigranten, en een andere in Formentera met 15 andere immigranten. Daarnaast was er op zaterdag nog een andere met 16 mensen ten zuiden van Mallorca, in de buurt van Cape Ses Salines.