Nog steeds geen regelgeving partyboten

10 juni 2014 Redactie 250

partyboot-ibiza-2014IBIZA - Ondanks de toezegging uiterlijk in april met duidelijke regels te komen voor de vele partyboten rondom Ibiza, blijkt dat het overkoepelend orgaan havens- en luchthavens nu nog steeds niets op papier te hebben.

De overheid blijft daarmee flink in gebreke want het botenseizoen is inmiddels in volle gang. "We werken eraan," antwoordde het regionale ministerie van toerisme van de Balearen gisteren aan de krant Diario. Maar een exacte datum konden zij niet geven. In de regels moet onder andere duidelijk worden vastgelegd dat passagiers van de drijvende discotheken niet van boord mogen als de schepen voor anker gaan bij het eilandje s'Espalmador tussen Ibiza en Formentera.

Van boord gaan aan de kust van het natuurpark van Ses Salines is al verboden door het parkbestuur (PRUG) en ook is er een verbod op het veroorzaken van geluidsoverlast bij het natuurpark. Dit geluidsverbod zal worden uitgebreid naar het natuurreservaat Es Vedrà, Es Vedranell en de eilandjes van Ponent.

DE regering zit flink met de zaak in haar maag, want het aantal klachten groeit van omwonenden. En voor controle en handhaving zijn natuurlijk duidelijke regels nodig, alsmede politie te water die de regels kan handhaven en indien noodzakelijk boetes uit kan delen.