O yes DC10

06 januari 2015 Redactie 260

[caption id="attachment_17132" align="alignleft" width="300"]DC10 NY by la skimal photography Photo's: La Skimal[/caption]

IBIZA - Voor de vaste bewoners van Ibiza is er eigenlijk maar één feest waar ze een heel jaar naar uitkijken, Circoloco op nieuwjaarsdag bij DC10. En als er dan een lineup is om van te smullen, dan is het feestje op voorhand al geslaagd.

Er is geen ruimte om te ademen, maar net genoeg ruimte om te dansen. Het kost je meer dan een uur om van het ene uiteinde van de club naar de andere te komen en de wandeling naar het toilet lijkt een onmogelijke opgave. Maar toch ontmoet je onderweg altijd minstens tien mensen die je na het einde van de zomer niet meer gezien had. We spreken over CircoLoco bij DC10 op nieuwjaarsdag. Alleen als je doodziek of niet op het eiland aanwezig bent heb je een geldig excuus om niet te komen. En dat bleek al bij aankomst aan het einde van de middag toen we onze auto parkeerden. Het immense parkeerterrein naast de club was al bijna vol. Gelukkig waren we vol energie door het ontbreken van een nachtelijk feest tijdens de jaarwisseling.

Al op de parking kon je genieten van de typische DC10 sound; het hele gebouw stond te resoneren. Dankzij Safehouse management waren we snel naar binnen op de gastenlijst en begaven ons naar de zaal waar Steve Rachmad deed wat het publiek van hem verwachte. De diepe minimal sound beukte de drankjes uit je handen. Voor zover je die te pakken kon krijgen dan, want het bestellen aan de bar was een drama. Onkundig personeel die doordeweeks achter de kassa van een supermarkt zitten stonden nu te bedienen zonder een idee te hebben waar ze mee bezig waren. Een ander groot minpunt was de kleine VIP die was ingericht als garderobe. Het was een koude nacht (een graadje of vijf) en de duizenden clubbers wilden allemaal hun jas, trui of vest kwijt in de garderobe. Maar er was slechts plek voor een paar honderd kledingstukken. Het woordje minimal werd wel erg letterlijk genomen; zowel in de bediening als in de garderobe.

Toch was er een sfeer die dichtbij de sfeer komt uit vroeger dagen op Ibiza. Vrolijke mensen die elkaar begroeten, bijna niet tegen je aanlopen en iedereen leek te genieten van de muziek. Na Rachmad stond de volgende Safehouse Management artiest op ons programma, Nicole Moudaber. Zij draaide op terrace en het bleek nog een flinke onderneming om ons daar te melden. Niet alleen vanwege de gigantische drukte, maar ook door het weerzien van de vele bekenden onderweg. Nicole wist een set neer te zetten die aansloot op het Circoloco concept, zonder daarbij uit te wijken naar de voor haar typerende "beuk" techno en dat werd gewaardeerd door het publiek. Het terrace werd alsmaar voller en voller, terwijl we bij aanvang van Nicole's set al dachten dat het er vol was. Na Nicole was het tijd voor een gezicht wat al sinds mensenheugenis bij het interieur hoort in DC10, Tania Vulcano. De knappe Chileense kon haast niet uit de voeten, zo druk was het in de betonnen dj booth van de club. De set was wat experimenteel, maar dreunde toch lekker door.

We springen een stukje in de tijd en voor we het wisten was het de vader der dj's die de welhaast heilige booth betrad; Carl Cox. Naar onze mening was Carl de enige dj van het feest die plaat na plaat inspeelde op de verlangens van het publiek en hij wist dan ook keer op keer de handen omhoog te krijgen en de dampende feestende massa aan de gang te houden met zijn fenominabele platenkeuze. Eerlijk gezegd hebben we geen idee tot hoe laat het feestje is doorgegaan, want onze voeten waren dik opgezwollen voordat het feest ten einde kwam. We hebben weer genoten en zonder twijfel was dit feest voor ons het beste feest van 2015. Nu al.

De set van Andrea Oliva is voor het nageslacht vastgelegd zodat je een klein beetje kunt nagenieten:
[soundcloud]https://soundcloud.com/andreaoliva/andrea-oliva-live-circoloco-dc10-ibiza-nyd[/soundcloud]

Special thanks to:

essentialibiza-logo