Omzet disco's Ibiza is half miljard

05 september 2016 Redactie 352

space-opening-2016-pic-105IBIZA - De omzet in de sector waarbinnen disco's, nachtclubs, muziek bars en andere uitgaansgelegenheden vallen op Ibiza, wisten dit jaar al meer dan een half miljard euro om te zetten, zo blijkt uit cijfers die bekend gemaakt werden door de voorzitter van de branchevereniging Jesus Sanchez.

[s2If !is_user_logged_in()]

Meer lezen? Als je bent ingelogd kan je het hele artikel lezen.
Nog geen account? registreer je dan nu!

[/s2If]
[s2If current_user_can(access_s2member_level1)]

Ondanks de hoge belastingdruk op de clubs blijken ze toch recordomzetten te halen want tot nog toe blijken de gemeenschappelijke clubs een half miljard euro uit de zakken van het uitgaanspubliek geklopt te hebben op Ibiza. Volgens de voorzitter van de branchevereniging is er na een aantal verschrikkelijke jaren (2008-2012) weer duidelijk sprake van een opgaande trend in het uitgaansleven. In de crisis daalden de omzetten met 52,7% waardoor veel zaken met moeite het hoofd boven water konden houden.

De veronderstelling voor dit jaar is dat er op de Balearen in totaal ongeveer 1 miljard euro gegenereerd is door de branche. En hoewel de eilanden niet specifiek zijn uitgesplitst, is vrijwel zeker de helft van dit enorme bedrag omgezet door de zaken op het eiland Ibiza.

Sanchez herinnert met dit goede nieuws de overheid er nog maar eens aan niet te moeilijk te doen met zaken zoals geluidshandhaving. De branche is de drijfveer achter de economie en levert ook veel banen en omzet op bij toeleveranciers. Ook matigt de voorzitter de kritiek op de clubs die in juli publiekelijk aan de schandpaal werden genageld wegens belastingfraude. Eerst moeten er nog harde bewijzen komen. Sanchez spreekt over enkele onregelmatigheden in de boekhoudingen, maar ontkent grote fiscale fraude.

Tot slot maakt Sanchez zich wederom sterk voor een belastingverlaging voor de clubs, die nu belast worden met een btw percentage van 21% over de drankjes, terwijl nagenoeg identieke horeca zoals Ushuaïa en Ocean Beachclub slechts 10% btw hoeven af te dragen. In de ogen van de clubs een zeer oneerlijke concurrentie.
[/s2If]