Ondervoed paard in beslag genomen

14 juni 2019 Redactie 762
Ondervoed paard in beslag genomen

Een merrie is ondervoed gevonden in een stal, waar wel meerdere gezonde paarden staan. Het paard is in beslag genomen en op een andere boerderij gevestigd.

De agenten van de natuurbeschermingsdienst (Seprona) van de Guardia Civil van Ibiza hebben een onderzoek geopend om te achterhalen, waarom een merrie die in een blok van Santa Eulària woonde ondervoed was en zich in zo'n slechte situatie bevond. De eigenaar van de stal heeft meer paarden die in goede conditie zijn, aldus de gemeenteraad van Santa Eulària.

Santa Eulària meldde dat de lokale politie en de Guardia Civil gisteren het dier in beslag hebben genomen na de klacht van de dierengroep Basta Ya de Maltrato Animal (Bayama). De voorzitter van deze organisatie, Alejandro Gutierrez, waarschuwde gisteren dat hij erop zal toezien dat de nieuwe mensen die verantwoordelijk zijn voor de paarden, die zich nu in een andere boerderij in de buurt bevinden, goed voor het dier zorgen en het laten herstellen.

Santa Eulària legde uit dat de merrie, anderhalf jaar oud, zich in een "zeer precaire" gezondheidssituatie bevond en dat ze naar een andere plaats verhuisd is waar ze gevoed en verzorgd kan worden voor haar herstel.