Onderzoek gestart naar Ierse drugsdealer met club op Ibiza

12 januari 2018 Lisa 222
Onderzoek gestart naar Ierse drugsdealer met club op Ibiza

Volgens de Irish Examiner is er een onderzoek gestart naar de financiën van een drugsdealer in Dublin, en wordt zijn verband met een Spaanse nachtclub in Ibiza nauwkeurig geïnspecteerd.

De Nationale Televisie van Ierland (RTE) vermeldt dat het Ierse Criminal Assets Bureau al in 2015 ontdekte dat de drugshandelaar een nachtclub op Ibiza onderhield.

Volgens de Irish Examiner gaat het om een van de grootste namen in het Ierse drugs kartel.

Het Criminal Assets Bureau onderzoekt nu ook de aankoop van de club op Ibiza, omdat het vermoedelijk gaat om investeringen t.w.v. honderd duizenden euro’s aan drugsgeld.

Maar niet alleen de club op Ibiza wordt onder de loep genomen. Ook de luxe villa van de “Ierse Pablo Escobar” zelf, twee advocatenkantoren, een accountantskantoor en een schoonheidsinstituut dat allemaal eigendom is van de partner van de dealer, worden onderzocht.

Hoewel er nog geen arrestaties hebben plaatsgevonden, heeft het Bureau 4.500 euro contant, twee Rolex-horloges, een drone met opnamefaciliteiten, documenten, mobiele telefoons en elektronische apparaten in beslag genomen.

In de publicatie in de Irish Examiner wordt de naam van de nachtclub op Ibiza, die toebehoort tot de drugs crimineel, niet genoemd. Echter wordt er wel vermeldt dat de inbeslagnames deel uitmaken van het onderzoek naar de financiën van de criminelen die betrokken zijn bij een netwerk van georganiseerde misdaad.