Ongemak en ongerustheid onder de rijders over de staat van het Sant Rafel circuit

06 januari 2020 Redactie 664
Ongemak en ongerustheid onder de rijders over de staat van het Sant Rafel circuit

Gebruikers en ruiters van de hippodroom van Sant Rafel maken zich zorgen over de staat van het circuit, nadat sommige dieren verwondingen hebben opgelopen.

Zij zijn van mening dat het onderhoud van de baan gebrekkig is, dat het op sommige punten ontbreekt aan zand en dat het op andere punten niet goed geëgaliseerd is. Helaas is het hierdoor een feit dat sommige paarden zich hebben verwond en zelfs sommige coureurs overwegen niet deel te nemen aan het volgende evenement, dat gepland is voor de 12e van deze maand.

Zij vragen dat, zoals bij alle sportfaciliteiten op het eiland het geval is, een goed onderhoud wordt uitgevoerd op de renbaan, vooral wanneer, zoals in dit geval, het welzijn van de dieren moet worden gewaarborgd.

De machine die zorgt dat de baan egaal blijft, is meer dan 1 keer stuk geweest. Het is een oud voertuig, van het Parque Insular de Bomberos, dat "niet geschikt is voor deze taak". En als er schade is, wordt dit werk meestal uitgevoerd door vrachtwagens die worden ingehuurd bij particuliere bedrijven waarvan de beheerders niet weten wat de werkelijke behoeften van de baan zijn.

Er wordt gehoopt dat deze klachten snel worden verholpen om verdere verwondingen te voorkomen. Zij verzekeren dat hiervoor geen grote investering nodig is.