Ook deze mag je niet missen, het strand Cala Bassa!

30 augustus 2021 Redactie 463
Ook deze mag je niet missen, het strand Cala Bassa!

We blijven even in het straatje mooie stranden van Ibiza! Afgelopen week zag je Cala Comte al voorbijkomen (not to miss!) maar ook het strand Cala Bassa moet je aan je to- do lijstje toevoegen. Een kwartiertje rijden vanaf San Antonio en je bent er!

Wat betreft a beautiful beach hoort dit strand zeker op dit lijstje. Het is dan één van het mooiste strand van het eiland! Het is een zandstrand (lang leve de voeten) die vrij breed is en omgeven door rotsen en bomen. Het water is ook hier weer helderblauw en ook de ligging is bijzonder. Het strand zelf is goed bereikbaar en dankzij de houten loopplanken kun je ook makkelijk op het strand komen.

 

Al met al, een pareltje waar je zeker heen moet. Het strand is dan ook erg populair onder toeristen en zeker in het hoogseizoen kan het hier erg druk zijn. Naast dat je kan zonnen zijn hier ook leuke strandtentjes. Je kunt hier bijvoorbeeld het restaurant Cala Bassa Beach Club vinden. Hier kun je een bedje huren (aan de zijkant van het strand) en genieten van luxueuze gerechten. Er zijn ook een aantal ‘basic’ te vinden die zich voornamelijk vooraan bevinden.

 

Iets meer rust? Dan kun je kiezen voor de Taittinger lounge. Hier heb je de mogelijkheid om de hele dag, met privé ober, te genieten van een glas champagne. Let wel op, je kunt hier alleen op reservering naar binnen!

 

Liever iets makkelijker tijdens je holiday? Als je het houten pad volgt kom je aan het einde bij een snackbar. Ook hier heb je prachtig uitzicht over de zee en rotspartij en kun je een mooi kiekje maken voor je fotoalbum! De prijzen zijn hier ook wat lager dan de twee bovenstaande restaurants.

 

Handig om te weten? Je kunt ook hier weer ligbedjes en parasols huren om je bezoek comfortabeler te maken. Hou er rekening mee dat het in het hoogseizoen erg druk is en je vrij vroeg moet zijn om er één te kunnen bemachtigen! Ook zijn er buitendouches, toiletten en kleedruimtes.

 

Het strand is goed te bereiken met de auto, maar ook met de bus of ferry. Er staan duidelijke borden aangegeven vanaf San Antonio die je naar het strand toe leiden. Parkeren is ook hier goed geregeld.

 

Fotobron: IbizaXXL.com