Op vakantie naar Ibiza!

22 februari 2023 Redactie 346
Op vakantie naar Ibiza!

 

Ben jij van plan Ibiza te bezoeken? Boek dan snel! Volgens ANWB heb je de grootste kans op goedkope tickets, zo’n 3 tot 4 maanden voor vertrek. Spontaner op vakantie gaan? Dan wordt het aangeraden om 5 tot 8 weken van te voren te boeken. Dat betekend dat nu de perfecte tijd is om te boeken.

Hier is wat informatie over het klimaat in de seizoenen op Ibiza om rekening mee te houden:

Temperatuur

 In de maanden januari en februari is de gemiddelde temperatuur ongeveer 16 graden. Vanaf maart begint het al wat warmer te worden en kan je temperaturen verwachten tot maximaal 18 graden. Vanaf mei kan je de zomerse temperaturen gaan voelen dan beginnen de temperaturen op te lopen tot 24 graden. Vanaf juni kan je officieel in je korte broek en zonder jas van de zon genieten als het gemiddeld 28 graden is. De warmste maanden in Ibiza zijn juli en augustus. De temperaturen kunnen dan oplopen tot gemiddeld 30 graden.Vanaf september begint het een ‘beetje’ af te koelen maar is het nog steeds zomers weer met gemiddeld 29 graden.

Zee

In Ibiza heb je natuurlijk super veel mooie stranden en baaitjes waar je kan zwemmen. In het begin van het jaar moet je misschien door de zure appel heen bijten,  verder het seizoen in kan je een heerlijke duik nemen in een opgewarmde zee. 

Vanaf januari tot mei kan de zee kouder zijn met een gemiddelde temperatuur van 16 graden. In juni en juli is het water al heerlijk om een frisse duik te nemen. In augustus en september is de zee alsof je in een opgewarmd zwembad zwemt. Voor optimale afkoeling gaat het misschien niet dienen, maar het is een heerlijke temperatuur voor uren zwemplezier.  

Als je echt niet van regen houdt zijn de maanden juni, juli en augustus de maanden met de minste neerslag en de meeste zonuren. Met deze tips kan je je vakantie boeken met het gewenste klimaat! Dus boeken maar, en veel plezier op Ibiza!

 

Bron: Klimaat & temperatuur Ibiza - Wat is de beste reistijd? | Corendon

Bron foto: Airports datanet

Corendon lekkerboats side Lekkerboats