Opening Hardrock Hotel Ibiza

15 juni 2014 Redactie 260

nile-rodgers-hardrock-hotel-opening-2014PLAYA DEN BOSSA - Al maanden lang moesten we tegen de teasende billboards aankijken op Ibiza. Nile Rodgers zou op de officiële opening van Hardrock Hotel optreden met zijn band Chic. Het werd een opening waar veel zaken van kunnen dromen, Hardrock Hotel Ibiza is los!

De inmiddels al weer 61 jarige Nile Rodgers is een rocker van het eerste uur. En dat is iets wat hij niet alleen uitstraalt, maar hij heeft ook de kunde om zijn enorme energie over te brengen op het publiek. Er waren veel genodigden, die op een apart plateau dichtbij het podium op kosten Hardrock Hotel van een hapje en een drankje werden voorzien, zichtbaar genietend van het optreden van Chic.Nile haalde ze allemaal uit de kast voor de naar schatting 3.500 bezoekers in deze nieuwe hotspot van Ibiza.

Nummers die hij voor anderen schreef zoals Dance, Dance, Dance wat hij voor David Bowie schreef, maar ook Madonna's "Like a Virgin" schalde over het strand van Playa den Bossa. Van Le Freak tot Good Times, Lost in Music en We Are Family van Sister Sledge. En natuurlijk kon de hit Get Lucky van Daft Punk, die mede door Rodgers is geschreven en gecomponeerd niet uitblijven en de song werd dan ook luidkeels meegezongen door het publiek. Tussen de nummers door konden de aanwezigen regelmatig genieten van fijne funky solo's de Rodgers op zijn gitaar, die zelf ook zichtbaar genoot van zijn inmiddels al weer derde optreden op Ibiza.

De sfeer in het hele Hardrock Hotel was perfect te noemen en het waren zeker geen overjarige rockers die een stuk nostalgie op kwamen snuiven. De gemiddelde leeftijd lag zo'n beetje op een jaar of 35 en er was eigenlijk niet specifiek een nationaliteit die de overhand had. Publiek om trots op te zijn. Met deze denderende opening heeft het Hardrock Hotel duidelijk een nieuwe trend gezet waarbij blijkt dat het eiland al lang niet meer louter en alleen op elektronische dancemuziek haar credits krijgt. Er zullen deze zomer nog vele optredens volgen van grote artiesten en wij zien er naar uit!

IBZ_1113 IBZ_2126 IBZ_2569 IBZ_2626 IBZ_2631 IBZ_2643 IMG_1168 IMG_1927 IMG_2832 IMG_2927 IMG_2968