Opnieuw een prijsstijging bij de handbagage van Ryanair

17 januari 2019 Redactie 820
Opnieuw een prijsstijging bij de handbagage van Ryanair

Op de website van Ryanair zijn de tarieven voor het meenemen van 10 kilo ingecheckte handbagage verhoogd. Ryanair heeft deze tarievenverhoging van 8 euro naar tarieven tussen de 10 en de 12 euro nergens laten weten.
 

Sinds 1 november vorig jaar mochten klanten van Ryanair slechts één handbagage gratis ter grootte van een handtas meenemen in de cabine, dit nadat de luchtvaartmaatschappij haar bagagebeleid voor de tweede keer in een jaar had gewijzigd.
 

Hoe zijn de prijzen gestegen?

Ryanair heeft de prijsverhoging niet officieel aangekondigd, maar op de website is te zien dat de prijzen wel zijn aangepast.

Dit is wat er is veranderd:
Instappen met prioriteit, waarmee je handbagage van 10 kg in de cabine kunt meenemen, kost nu tussen de 6 en de 10 euro. Het is niet duidelijk of deze prijs varieert per datum, bestemming of een andere factor. Verwacht word dat de prijs altijd hetzelfde zal zijn, ongeacht wanneer je boekt. Voorheen rekende Ryanair een vast bedrag van 6 euro op het moment van boeken of 8 euro achteraf.


 

Het inchecken van handbagage van 10 kg kost nu tussen de 10 en de 12 euro. Nogmaals, we weten niet wat de exacte prijs bepaalt, maar de kosten worden niet beïnvloed door wanneer u betaalt. Eerder was er een vast bedrag van 8 euro op het moment van boeking of van 10 euro achteraf.
 


Wat zijn de bagageregels van Ryanair?

Ryanair veranderde in januari 2018 voor het eerst haar bagagebeleid, waardoor passagiers die niet extra betaalden voor hun handbagage dit in het ruim werd gelegd als ze bij de gate kwamen. Vervolgens werden de regels in november verder aangescherpt. Sindsdien moeten passagiers extra betalen als de handbagage iets groter is dan een handtas en moet dit zelfs in het ruim.
 

De huidige regels zijn:
Niet-prioritaire klanten kunnen slechts één gratis kleine handbagage meenemen naar het vliegtuig van 40 cm x 20 cm x 25 cm (ongeveer de grootte van een handtas of laptoptas), die onder de stoel voor hen moet gaan. Ze krijgen geen gratis tweede tas.

 

Als u tussen de 6 en de 10 euro betaalt voor instappen met prioriteit, kunt u een 10kg-fietstas meenemen in de cabine, evenals een kleine tas. Je kunt ook de prioriteitswachtrij gebruiken.


Als je in plaats daarvan een 10kg-draagtas in het ruim wilt plaatsen, kun je tussen de 10 en de 12 euro betalen om het in te checken tijdens de vlucht.

 

 

MoneySavingExpert (2019, 14 januari)