Overheid krijgt geen vinger achter illegale verhuur

06 september 2016 Redactie 262

Internationalvillas faillietIBIZA - De overheid op Ibiza krijgt maar geen vinger achter de illegale verhuur van accommodaties. Vandaag werden de cijfers bekend van het aantal inspecties en de daarop volgende boetes die werden uitgedeeld. En dan kan je twee conclusies trekken: het aantal inspecties is veel te weinig en de overheid wil illegaal verhuren eigenlijk helemaal niet uitbannen.

[s2If !is_user_logged_in()]

Meer lezen? Als je bent ingelogd kan je het hele artikel lezen.
Nog geen account? registreer je dan nu!

[/s2If]
[s2If current_user_can(access_s2member_level1)]
Naar aanleiding van onderzoeken gedaan door de inspecteurs zijn er op Ibiza tot en met 15 augustus 99 overtredingen geconstateerd die moeten resulteren in een boete. En op 229 inspecties lijkt dat natuurlijk een prachtig cijfer, maar in de praktijk blijkt dat de inspecties alleen zijn gedaan op adressen die al bekend waren bij de overheid en een enkel adres dat is opgespoord door het gebruik van 'speciale' software.

En zowel de inwoners als de verhuurders kunnen dus rustig achterover leunen en de conclusie trekken dat de overheid op het eiland kennelijk andere belangen heeft dan het verbannen van de illegaal verhuurde accommodaties. Dat is ook wel een beetje logisch want als alle illegaal verhuurde accommodaties niet meer ter beschikking komen op het eiland dan stagneert de toeristische industrie. En alle illegale huurders gaan ook uit eten, op stap, kopen souvenirs en gaan wat drinken. De economie zal er een stuk slechter van worden als er te veel boetes komen.

Het is dus voor het zoveelste jaar op rij dat de overheid veel mensen bang heeft gemaakt en er amper maatregelen komen.
[/s2If]