Overlast door storm

23 november 2015 Redactie 240

stormIBIZA - De herfststorm die over Ibiza en Formentera raasde heeft voor flink wat ongemak gezorgd, zo blijkt uit de berichtgeving in de lokale media.

De sterke wind die huishield op de eilanden zorgde zaterdagavond op de lijn tussen Denia en Ibiza voor flinke vertragingen, maar ook op de luchthaven hadden ze last van de wind. Eén vlucht moest zelfs vier pogingen doen om het toestel aan de grond te krijgen. Angstige momenten voor de passagiers aan boord van het toestel dus.

Diverse passagiers van de ferry die zaterdagnacht vanuit Denia kwam werden naar het ziekenhuis Can Misses op Ibiza vervoerd omdat ze behoorlijk zeeziek waren geworden. Ook hadden sommige passagiers last van angsten en anderen zaten helemaal onder de bulten en blauwe plekken.

De brandweer rukte vele malen uit om te assisteren bij losgerukte daken en omgewaaide bomen. In één geval viel een boom precies bovenop een auto die stond geparkeerd.

Tijdens de storm bleek de grootste windstoot een snelheid van 92 kilometer per uur gehaald te hebben. In deze tijd van het jaar overigens geen uitzondering.