Overlast door wind

29 december 2014 Redactie 248

stalen-hekIBIZA - De sterke wind van afgelopen zondag heeft op verschillende plekken op Ibiza tot overlast geleid. Er waren verschillende incidenten.

Het opvallendste incident vond plaats in Santa Eularia waar een enorm stalen hek van een bouwplaats werd gerukt door de wind. Het zes meter hoge gevaarte werd met een klap tegen een gebouw enkele tientallen meters verderop gekwakt. Brandweerlieden moest ingrijpen met een kraan om het gevaarte te ontmantelen voor het terug geplaatst kon worden op de oorspronkelijke plaats.

Op de Avenida 8 d'Agost in Ibiza werd een luifel van een pand gerukt door de wind. Ook hier moest de brandweer de troep op komen ruimen. Ook de boulevard Abel Matutes werd niet gespaard want daar vernielde een afgewaaide tak een lantaarnpaal.

En de ellende is niet gedaan met de storm van gisteren want ook voor maandag 29 december 2014 staat er flink wat wind op het programma van moeder natuur. Zoveel zelfs dat het Spaanse Nationale Meteorologisch Instituut, AEMET, code geel heeft afgekondigd. Er worden windstoten verwacht tot 90 kilometer per uur.