Overlast toerisme beperken

06 september 2016 Redactie 260

toeristen-2015IBIZA - De president van de deelregering, Vicent Torres, liet gisteren weten dat hij er voor gaat zorgen dat de overlast veroorzaakt door het toerisme in de zomermaanden gaat beperken. Inwoners moeten daarbij ontzien worden volgens Torres.

[s2If !is_user_logged_in()]

Meer lezen? Als je bent ingelogd kan je het hele artikel lezen.
Nog geen account? registreer je dan nu!

[/s2If]
[s2If current_user_can(access_s2member_level1)]

"Vorig jaar heb ik gezegd dat Ibiza geen pretpark mag worden en ik ga me aan die afspraak houden." Met deze verklaring herhaalde Vicent Torres gisteren zijn bereidheid om te proberen om de toename van het aantal toeristen in goede harmonie met de bewoners van het eiland te houden en tevens om de duurzaamheid van het milieu van het eiland te bewaken. In een interview met Cadena Ser Radio Ibiza, vertelde de voorzitter van de Consell d'Eivissa dat hij voorstander is van "maatregelen om de toeristische stromen te reguleren" en om "overlast voor de bewoners" tot een minimum te zullen gaan beperken.

Torres schetste de opkomst van het toerisme naar het eiland door te laten weten dat er meer toeristen naar het kleine eiland Ibiza komen dan er jaarlijks afreizen naar een compleet land als Cuba. En voorlopig lijkt de groei eerder toe- dan af te nemen dus is het nu zaak om maatregelen te nemen en niet als het straks te laat is.

Hoewel hij niet uitweiden wat voor maatregelen er bedacht zullen worden om de toeristische stromen binnen de banen te houden, laat Torres weten dat er gedacht moet worden aan de beperking van toegang tot de stranden zoals dat dit seizoen gedaan is bij Cala Salada. Deze maatregel zal zeker op meer plaatsen worden toegepast het volgende seizoen.

Ook komen er mogelijk maatregelen die leiden tot een beperking van de enorme huurvloot omdat het aantal voertuigen op het eiland op veel manieren schade doet aan Ibiza. Daarnaast zullen er ook andere maatregelen komen om de illegale verhuur van accommodaties te stuiten. Dit seizoen werden er door het gebruik van speciale software zo'n 800 illegaal verhuurde appartementen ontdekt, wat resulteerde in het opleggen van 173.000 euro boete en dat is 70% meer dan in het jaar ervoor toen er 103.000 euro aan boetes werd gegeven.
[/s2If]