Overleden Schotse nam voor het eerst mdma

16 september 2013 Redactie 250

gillian-moragDe Schotse Gillian Morag nam voor het eerst in haar  leven mdma wat werd  gekocht in Sant Antoni. Dit werd haar fataal want ze kwam te overlijden.

De echtgenoot van het slachtoffer gaf een interview aan de krant Dailey Record.

Gillian Moore, 37, nam MDMA in club op Ibiza op de eerste dag dat ze hun vakantie vierden op het eiland. Ze overleed ten gevolge hiervan aan door een zware hartaanval. Haar echtgenoot Brian zegt dat de beslissing een pil te nemen voor het eerst in hun leven hem zal kwellen voor de rest van zijn leven. Brian, die gisteren thuis kwam in Schotland, huilde toen hij zich hardop afvroeg: "Waarom ik niet?Waarom zij? "

De 35-jarige zei: "We hebben een tragische en domme beslissing genomen op Ibiza." Gillian werd ziek na het nemen van MDMA - de werkzame stof in xtc - bij super-club Amnesia afgelopen donderdag. Nadat ze werd afgevoerd naar het ziekenhuis kwam ze er korte tijd later te overlijden. Het medisch personeel kon niets meer doen om haar te redden.

Het stel kende elkaar drie jaar en was vorig jaar getrouwd. Ze hadden voor hun bezoek aan Ibiza al gepland dat ze Gillian's favoriete dj Paul van Dyk gingen zien. De avond voorafgaand aan dit optreden bood een Engelse dealer drugs aan aan het stel. Brian zegt: "We waren in San Antonio benaderd. Hij vroeg of we cocaïne wilden. We zeiden nee. We raakten aan de praat en hij zei: 'Wil je pillen?' Hierop zei Gillian 'Nee, te gevaarlijk'. Waarop de dealer antwoorde "In dat geval, ik heb wat MDMA". Na overleg besloot het echtpaar om een ​​kleine hoeveelheid te kopen. "

Brian gaat verder: "Binnen 40 minuten na het nemen van de stof, werd ze erg gedesoriënteerd. Ik nam haar mee naar buiten, maar ze zei dat ze in orde was. Ze liep ongeveer 10 meter terug naar binnen in Amnesia, gooide haar hoofd achterover klapte tegen de vloer. Haar lippen werden heel snel blauw en ik dacht dat ze stikte. Ik legde haar meteen in de stabiele zijligging. "

Gillian werd nieuw leven ingeblazen door medici bij de club, maar kreeg meteen weer een hartaanval toen ze aankwam in het ziekenhuis. Deze werd haar fataal.