Paaltjes bij luchthaven verwijderd

11 maart 2016 Redactie 242

paaltjes-luchthaven-wegIBIZA - De paaltjes langs de zogenaamde 'kiss and ride' op de luchthaven zijn door de beheerder verwijderd naar aanleiding van het grote aantal klachten wat er was binnengekomen. De baan is nu gemarkeerd met plastic bakken.

De baan is door deze maatregel makkelijker te verlaten en bestuurders hoeven nu niet meer allemaal op elkaar te wachten. Wie de baan wil gebruiken moet er wel rekening mee houden dat je hier maximaal 2 minuten mag stilstaan met je voertuig. De baan is bedoeld om even snel mensen af te zetten of op te halen.

Vanaf het voorjaar zal er middels extra controleurs van de politie op worden toegezien dat de gebruikers van de baan zich ook aan de regels houden. Het is echt een laden- en lossen baan en geen gratis parkeerplaats.

Als je langer dan de genoemde twee minuten wilt blijven dan moet je je auto gewoon parkeren op de betaalde parkeerplaats van de luchthaven. Dat kost je slechts 40 cent voor het eerste kwartier; 55 cent per half uur en 1,15 euro per uur.

www.ibiza-luchthaven.nl