Persoon opgepakt voor overal met mes

11 oktober 2019 Redactie 914
Persoon opgepakt voor overal met mes

Agenten van de Nationale Politie van Ibiza hebben een 31-jarige Spanjaard gearresteerd als de vermeende dader van een gewelddadige overval bij een benzinestation. Drie overvallen met behulp van de pullmethode, een diefstal waarbij hij de opbrengst van een autowasstraat, twee kentekenplaten en een motorfiets heeft meegenomen.

Agenten van de Gespecialiseerde en Gewelddadige Criminele Eenheid (UDEV) van het Nationale Politiebureau van Ibiza, gingen over tot zijn arrestatie op 7 oktober, als vermeende dader van een overval met een mes in een tankstation in de stad op 14 september 2019.

Bij de overval bij het tankstation wachtte de gedetineerde op de winkelbediende die alleen was, hij kwam de zaak binnen met een mes en bedreigde haar en nam het geld uit de kassa mee. De overvallen door middel van de methode van de pull werden uitgevoerd. De dader vluchtte met een motorfiets. Ook, heeft de Politie hun zogenaamde participatie in de diefstal van de contante gelddoos van de bureaus van een autowasserette kunnen bepalen. De vermeende dader voerde ooit alle beschreven feiten uit, vluchtte op een gestolen motorfiets die kon worden teruggevonden en overgedragen aan de rechtmatige eigenaar. Om het onderzoek te bemoeilijken reed hij met een helm en stal hij kentekenplaten om op de motorfiets te zetten.

Op dit moment onderzoekt de Nationale Politie verder of de nu gearresteerde personen in verband kunnen worden gebracht met meer overvallen met geweld en diefstallen in Ibiza stad.