Pimeef Restauració promoot een solidaire inzameling van voedsel uit gesloten bars en restaurants

26 januari 2021 Redactie 269
Pimeef Restauració promoot een solidaire inzameling van voedsel uit gesloten bars en restaurants

De restaurantvereniging Pimeef Restauració lanceert een campagne om voedsel te verzamelen bij bars, restaurants en cafés die "helaas nu gesloten zijn" vanwege beperkingen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. In die zin vragen ze de etablissementen die voedselvoorraden hebben om ofwel naar de inzamelpunten te gaan of 971 302 911 te bellen om een ​​ophaalafspraak te maken.

 

De ophaalservice begint vandaag, dinsdag 26 januari en woensdag, van 10.00 uur tot 12.00 uur in het restaurant Villa Portmany (wat voorheen Villa Manchega was), gelegen aan de Isidor Macabich Avenue, nummer 19 in Sant Antoni. Op vrijdag 29 januari van 11.00 uur tot 13.00 uur kan er eten worden gebracht naar Racó Verd de Sant Josep. “Omdat onze activiteit vanwege de gezondheidssituatie beperkt is, laten we dus proberen zoveel mogelijk te helpen. Alle burgers hebben het moeilijk, niemand komt ongedeerd uit deze situatie, maar dit is onze zandkorrel'', aldus de werkgeversvereniging. Meer inzamelpunten worden aangekondigd in andere gemeenten en de campagne staat open voor zowel Pimeef Restauració-leden en degenen die dat niet zijn. "We vragen de medewerking van iedereen die mogelijk is met alle soorten producten", zeiden ze.

 

Het ingezamelde voedsel wordt geleverd aan Cáritas en Marcos Martín Solidarity Carriers, zowel voor directe distributie als voor consumptie in de gaarkeukens.