Pintxa in aantocht

16 februari 2015 Redactie 250

pintxa-2005IBIZA - Ibizavandaag is een trotse media partner van het leukste evenement wat de gemeente San Antonio kent: Pintxa. We zien er naar uit, want ook dit jaar gaat het weer een festijn worden.

Van 26 februari tot 2 april 2015 zullen de deelnemende bars en restaurants alweer voor de zevende keer iedere donderdag alles uit de kast gaan halen om de felbegeerde titel "Beste Pintxa" binnen te slepen. Want de winnaar kan niet alleen rekenen op de eervolle vermelding, maar ook op duizelingwekkende omzetten.

Pintxas zijn één hap-gerechten die meestal geserveerd worden op een stukje stokbrood. Door het gerecht en het stokbroodje zit een tandenstoker geprikt om de zaak netjes bij elkaar te houden. Tijdens de Pintxa avonden, waaraan zo'n 41 horeca gelegenheden meedoen, worden deze hapjes geserveerd voor de belachelijk lage prijs van 2 euro per stuk. En voor dat geld krijg je er naar keuze ook nog een glaasje wijn of een tapbiertje bij. Een aantal restaurants heeft speciaal voor de Pintxa avonden een één-pan gerecht op het programma staan. Dit gerecht kost dan slechts 4 euro en ook hier hoort een wijntje of een biertje bij.

Tussen de deelnemende zaken is het altijd een gezellige wandeling, want heel San Antonio is altijd erg gezellig dan. Maar het wordt nog leuker, want voor wie de afstand niet wil lopen of een hilarische avond wil meemaken: voor de gelegenheid wordt een echt toeristentreintje van stal gehaald waar je gratis op mee kunt rijden.

Er zijn een aantal zaken die je moet weten:
- je kunt zelf meestemmen om de winnaar te bepalen
- de organisatie heeft een handige app
- er is uiteraard ook een handige website
- er zijn publieksprijzen voor de mooiste foto
- Pintxa 2015 is ook op Facebook te vinden
- De kaart met routes en deelnemers is HIER te vinden
- Vorig jaar heeft deze Pintxo gewonnen:
pintxo-winnaar-2014

De omschrijving laat zich slecht vertalen, dus plaatsen we hem in het Spaans: "CESTA IBICENCA CON GEL DE MANZANA, CHUTNEY DE PASAS Y MANZANA, ESPÁRRAGOS SALVAJES, MOSAICO DE GELATINA DE MANZANA Y ESPUMA DE PANCETA". Als je zelf wilt gaan proeven, dan bezoek je Bar Entice: Carrer Vara de Rey, 20, 07820 San Antonio.

Vanaf donderdag 26 februari tot en met 2 april, iedere donderdagavond in San Antonio. Voor in je agenda!

Bon profit!

pintxa-compelatie