Platja d'en Bossa zal gerenoveerd worden met een investering van 1,6 miljoen euro

06 november 2019 Redactie 1456
Platja d'en Bossa zal gerenoveerd worden met een investering van 1,6 miljoen euro

De minister van Toerisme, Reyes Maroto, kondigde vandaag op de World Travel Market (WTM) een investering van 1,6 miljoen euro aan voor het gebied van Platja d'en Bossa. Deze investering maakt deel uit van de 8 miljoen euro die de Balearen zullen ontvangen voor de reactivering van de toeristische sector na het faillissement van Thomas Cook.

In het specifieke geval van het eiland Ibiza is het project geselecteerd dat betrekking heeft op de gemeenten Vila en Sant Josep voor de verbetering van het gebied van Platja d'en Bossa. Het project voorziet onder meer in de hervorming van het stadsmeubilair, sanitair, trottoirs en verlichting in deze wijk.

"Platja d'en Bossa's hotels behoren tot de hotels die het meest te lijden hebben onder de schulden en de onzekerheid die het faillissement van de oudste groothandelaar ter wereld met zich meebrengt, omdat ze Thomas Cook voor een groot deel van hun bedden inhuren. "De actie die we nu kunnen ondernemen met de investering van de staat kan de marketing van deze plaatsen helpen verbeteren", zoals Marí Ribas al zei.

Het is de bedoeling om de toevoerleidingen te vernieuwen en de netwerken van afval en regen te scheiden. Daarnaast wordt al het stadsmeubilair gerenoveerd en gemoderniseerd en worden trottoirs en andere elementen gemoderniseerd om de esthetiek van de straat van de twee gemeenten waartoe het gebied behoort, te verenigen. Met de bevestiging van de staatsfondsen zullen de gemeenteraden van Ibiza en Sant Josep het uitvoeringsproject opstellen dat het mogelijk zal maken de werkzaamheden tussen de twee termijnen aan te besteden.