Politie in actie tegen 'snorders'

09 juni 2012 Redactie 286

Neem een legale taxiSnorders, illegale taxi's, zijn al jaren een doorn in het oog bij de legale taxibedrijven en de overheid op Ibiza. En hoewel de problematiek wat ingewikkelder is dan het simpelweg uitgeven van meer taxi vergunningen, toch maakt de overheid politiemensen vrij deze zomer ter bestrijding van de snorders.

Het aantal taxivergunningen is dusdanig beperkt dat in de zomermaanden de wachttijden bij de taxi standplaatsen en de clubs op kunnen lopen tot wel 1,5 uur. Omdat veel mensen dat geduld niet op kunnen brengen en snorders hun kansen rijk zien, is de groei van illegale taxi's in de zomer enorm.

Nu zal de strijd worden aangebonden met de illegale taxi's en de boetes die de snorders tegemoet kunnen zien kunnen oplopen tot maarliefst 16000 euro. De overheid waarschuwt toeristen ook dat wanneer ze zich illegaal tegen betaling laten vervoeren, zij het risico lopen te worden aangehouden en bekeurd. Ook is de kans groot dat je als passagier wordt opgelicht omdat er woekerprijzen worden gerekend, de snorder een langere route rijdt en het grootste risico is dat wanneer er een aanrijding plaatsvindt met letsel de snorder niet is verzekerd voor het vervoer van personen.

Grappig om te weten: de duurste taxi vergunning die tot nog toe onderling is verhandeld is er één van een chauffeur in San Antonio. Hij kreeg maarliefst 600.000 euro voor zijn vergunning. Ja, je leest het goed: 6 ton. Voor de overname van taxivergunningen worden leningen afgesloten die sterk overeenkomen met een hypotheek. De looptijd bedraagt dan ook meestal 30 jaar.