Politie boos op ‘nep agenten’ act in Pacha

13 mei 2018 Lisa 249
Politie boos op ‘nep agenten’ act in Pacha

De lokale politie van Ibiza is woedend nadat er filmpjes zijn verspreid van de “bespottelijke politie act” die werd uitgevoerd tijdens de opening van de nieuwe Pacha. Tijdens de avond van de opening werden VIP-gasten van het Pacha hotel, dat recht tegenover de discotheek ligt, rond 23.00 opgeroepen. Zij werden vervolgens naar de club begeleid door twee nogal extroverte agenten van de lokale politie, tenminste, dat leek dus zo doordat zij de exact zelfde uniformen als officiële politie agenten droegen.

De nep-agenten sneden het verkeer op de drukke weg die langs de Pacha ligt af om zo de VIP gasten op spectaculaire wijze naar de club te begeleiden. Uiteraard hielden de entertainers geen rekening met de rest van het verkeer. Aangezien de ‘agenten’ er uit zagen als echte politie agenten zal dit vast een amusant tafereel geweest zijn om te aanschouwen.

Eenmaal binnen de muren van de populaire nachtclub was de party al in volle gang. Toen de ‘agenten’ door hadden dat zij niet langer in de spotlight stonden, kregen zij een eigen podium naast de nieuwe DJ booth (die tegenwoordig in het midden van de zaal gevestigd is. Het werd toen snel duidelijk dat zij gogos waren en geen agenten van de lokale politie.

Hoewel je zou denken dat op een eiland als Ibiza -dat bekend staat om haar alles kan en alles mag mentaliteit- de autoriteiten de humor van dit optreden wel zouden inzien. Maar nee, de lokale politie van Ibiza is furieus en heeft een rapport naar de aanklager gestuurd. In een verklaring van de politie wordt gezet dat het optreden “niet alleen een misdrijf is, maar ook een beschamende bespotting van de politie”.

Dus, het wordt nog maar even afwachten of er deze zomer nog meer ‘brandweermannen’ of ‘agenten’ publiekelijk in de lampen gaan hangen.