Politie maakt einde aan villafeest

06 oktober 2016 Redactie 219

feestje-can-bonetSAN ANTONIO - Zo aan het einde van het seizoen zijn er nogal wat mensen die geen afscheid kunnen nemen van de feesten op het eiland en er om die reden zelf maar eentje organiseren. Dat dacht ook de organisator van een groot evenement, die in een villa in Can Bonet een afterparty organiseerde.

[s2If !is_user_logged_in()]

Meer lezen? Als je bent ingelogd kan je het hele artikel lezen.
Nog geen account? registreer je dan nu!

[/s2If]
[s2If current_user_can(access_s2member_level1)]

De politie heeft twee keer proces verbaal opgemaakt voor, naar wat zij noemen, twee zeer ernstige strafbare feiten tegen de gastheer van een villa feest in Can Bonet. Het feest werd om 0:00 uur stilgelegd door de politie omdat de situatie ter plaatse volledig uit de hand liep. Omwonenden klaagden steen en been over geluidsoverlast en het verkeer liep er uit op een complete chaos. De organisator had geen vergunning aangevraagd voor het feest en ook de voorzieningen in het pand waren niet toereikend om een dergelijke hoeveelheid mensen te ontvangen. De schattingen lopen uiteen tussen de 150 en 250 personen die aanwezig waren op het feest.

Bij een eerste inspectie sommeerde de politie het feest stil te leggen om 23:30 maar daar gaf de organisatie slechts 5 minuten gehoor aan. Toen de politie vertrokken was ging meteen de muziek weer aan. Dat was voor de politie aanleiding korte metten te maken met dit illegale feest.
In de nabije omgeving werden er een aantal bestuurders gecontroleerd op drugs en alcohol en uit deze controles bleek dat vijf bestuurders met drugs op achter het stuur zaten en één persoon bleek te veel gedronken te hebben.
[/s2If]