Politie schiet op overvallers

27 september 2012 Redactie 265

Lokale Politie Officieren van Sant Josep hebben gisteren meerdere schoten afgevuurd op de auto waarin twee vluchtende verdachten van een overval op een winkel zaten.

 

De verdachten hadden een winkel op de weg naar Sant Josep overvallen. Toen ze met hun auto in San Antonio reden werden ze door de politie aangehouden en plotseling gaf de bestuurder gas in een poging de politieagent te overrijden. Toen dat gebeurde zag de agent dat de bijrijder in het bezit was van een pistool. Deze voelde zich dusdanig bedreigd dat hij een schot loste. Hierop vluchtten de daders ter voet en eentje kon er snel worden aangehouden. Hij heeft de Spaanse nationaliteit. De tweede dader is vooralsnog voortvluchtig.

Bij de overval op de winkel hadden de daders, die hun gezichten met hun shirt hadden bedekt, 200 euro buitgemaakt uit de kassa en spraken ze tijdens de overval met een accent zoals ze dat alleen op Ibiza spreken.
Tijdens de achtervolging raakte een politie auto zwaar beschadig toen hij de Rode Opel Corsa van de daders ramde. Beide voertuigen zijn afgesleept en in de auto van de daders werd de kassa met de buit, 200 euro, aangetroffen.