Politiek kijkt weg inzake Tagomago

15 september 2014 Redactie 242

[caption id="attachment_15217" align="alignleft" width="300"]tagomago-2 foto: Toni Escobar[/caption]

IBIZA - De GEN-GOB milieugroep beschuldigd diverse instellingen op Ibiza voor het "de andere kant opkijken" daar waar het gaat over milieu overtredingen op het beschermde eiland Tagomago. De zakenman Matthias Khun exploiteert het eiland.

De milieu-organisatie heeft afgelopen zondag een bezoek gebracht aan het eiland en heeft geconcludeerd dat er veel overtredingen gaande zijn op wat zij noemen "een speelplek voor miljonairs en gangsters, die uiteindelijk uitdraait op een openlucht discotheek".

Tagomago is voorbeeld van straffeloosheid en de vernietiging van de natuur op Ibiza volgens het GOB. Een eiland wat van ons allemaal is volgens de milieugroep. De groep zal op alle fronten in actie komen, net zoals zij dat al 30 jaar geleden deden bijvoorbeeld, toen het eiland bezet werd om erger te voorkomen.

Op Tagomago zijn verschillende openluchtfeesten georganiseerd die ernstige schade opleveren aan het vogelbestand. Maar ook de illegaal aangelegde aanlegsteigers zijn een doorn in het oog van de milieugroep, net zoals de jachten die voor het eiland voor anker gaan en die daarmee de zeebodem beschadigen. De politiek grijpt niet in, kennelijk spelen er andere belangen.

Ook hier is weer onze hashtag van toepassing: #eilandslopers
http://youtu.be/n594JUk0lxg