Proces Rolexbende aangehouden

28 januari 2015 Redactie 234

twee-rolexenIBIZA - Gisteren diende de rechtszaak tegen Luigi Allagrante, een van de clanleden van Giuliani, de bende die dure horloges met geweld stal van toeristen op Ibiza de afgelopen zomer.

In het onderzoek naar deze bende werden vier leden van de bende aangehouden en in voorarrest genomen in de gevangenis op Mallorca.

Allagrante, Napolitaans en 26 jaar oud, wordt verdacht van een vermeend aantal diefstallen die plaatsvonden op 16 augustus 2011. De officier van justitie had gevraagd om drie jaar gevangenisstraf. De verdachte zit al in de gevangenis als er deze zomer opnieuw soortgelijke diefstallen plaatsvinden door vier van zijn 'vier collega's', vermoedelijk ook leden van de Napolitaanse clan Giuliani, waaronder twee capo's van de organisatie.

De zitting werd gehouden gisteren zonder dat de verdachte daarbij fysiek aanwezig was via een videoconferentie. Helaas bleek het echter niet mogelijk om de verdachte te identificeren door de slechte beeldkwaliteit. Om deze reden werd op verzoek van de officier van justitie, door de rechter beslist om het proces tot 5 februari uit te stellen en te zorgen dat de verdacht wel fysiek aanwezig is op de zitting.