Protesten tegen plastic op Ibiza

26 november 2018 Redactie 665
Protesten tegen plastic op Ibiza

De nieuwe actiegroep Plastic Free Ibiza / Eivissa Sense Plastic, voerde een protest uit bij de Puig den Valls Mercadona-supermarkt op Ibiza als onderdeel van hun voortdurende inspanningen om het bewustzijn te vergroten en verandering te brengen in het gebruik van plastic bij voedselverpakkingen.

De bijeenkomst vond plaats op 24 november met deelnemers van alle leeftijden. Er waren ook  gezinnen die hun kinderen mee namen.

De organisatoren vroegen de consument om de plastic verpakkingen die in de winkel waren gekocht terug te geven. De plastic verpakkingen werden dan weer terug gegeven aan het management van de supermarkt.

In een verklaring van Plastic Free Ibiza citeerden ze Mercadona als de grootste supermarktketen in Spanje met 1.627 winkels. "Mercadona kan de leider zijn in de strijd tegen plasticvervuiling door plastic zakken en overtollige verpakkingen in al zijn winkels te verwijderen".

De actiegroep vind het een nationaal probleem en benadrukten dat Spanje in 2015, 1,5 miljoen ton kunststof voor verpakkingsafval heeft geproduceerd. "Onze zeeën en oceanen zitten vol plastic voor eenmalig gebruik. Ibiza is een klein en mooi eiland waar we voor moeten zorgen, en daarom vragen we Mercadona mee te doen aan deze actie ".

Voor meer informatie over Plastic Free Ibiza en om mee te doen, kan je hun facebookpagina bezoeken https://www.facebook.com/plasticfreeIbiza

 

Bron: theibizan