Radioshow Armin van Buuren live vanuit Ushuaia

06 maart 2014 Eddy-jansen 245

[caption id="attachment_1604" align="alignleft" width="300"]armin-radio Foto: Radio 538[/caption]

PLAYA D'EN BOSSA - De live-uitzending van zijn radioshow ASOT (A State Of Trance) was voor Armin van Buuren een van de redenen om komende zomer te verhuizen van de Privilege naar Ushuaia. Dat zegt de Leidse DJ vandaag in een interview op zijn website. Van Buuren staat vanaf eind juni tot medio september elke donderdag in de binnentuin van Ushuaia op Playa d'en Bossa.

Na twee succesvolle seizoenen besloot Armin van Buuren zijn wekelijkse show A State Of Trance niet langer in de Privilege te doen, maar in de strand-disco Ushuaia. Voor het eerst gaat hij in op die opmerkelijke move. "Ushuaia kwam bij ons met een briljant maar tegelijk ook heel simpel plan. De radioshow ASOT wordt elke donderdag om 20u00 CET live uitgezonden. Dus kan die uitzending komende zomer op een groot aantal donderdagen live vanuit Ushuaia komen. Ik heb twee geweldige zomers gehad in de Privilege en heb daar dierbare herinneringen aan, maar zie Ushuaia weer als een nieuwe uitdaging", aldus Armin van Buuren.

AVONDFEEST
Een andere verandering is dat door het tijdstip van de uitzending het optreden van Armin van Buuren niet langer een nachtfeest, maar een avondfeest wordt. "Het plan is om de show even intens te maken als altijd. Natuurlijk beginnen we als het nog licht is, maar in de loop van de avond wordt het donker. Dat geeft de show weer een andere dimensie". Over de line up blijft Armin van Buuren nog vaag, maar hij zegt wel dat "je een hoop zult herkennen van vorig jaar". Toen waren acts als W&W, Dash Berlin, Cosmic Gate en Jochen Miller wisselend vaste gast bij A State Of Trance.

DIVERSITEIT
Trance is een stroming in de housemuziek, die tamelijk nieuw is voor Ushuaia. Voor Armin van Buuren maakt het geen verschil. "Ik zie publiek even enthousiast uit hun dak gaan bij trance dan bijvoorbeeld bij electro. Ik draai trance voor 22.000 man in Buenos Aires, voor 30.000 man in Utrecht. We hebben met ASOT nog nooit zoveel kaarten verkocht als dit jaar. Trance is van alle tijd en zal zeker in Ushuaia aanslaan. Daar ben ik van overtuigd. Het feit dat Ushuaia nu de deuren opent voor trance getuigt van durf en laat zien dat die club alle diversiteit van housemuziek binnen wil hebben. Ik denk dat iedereen verrast zal zijn van de sfeer tijdens een trance-avond!"

[Tekst: Eddy Jansen, www.jansenmedia.nl]