19.3 C
Ibiza Town

Real Madrid wint van Juventus

Moet lezen

real-madridReal Madrid heeft vandaag, zonder echt goed te spelen in de wedstrijd, gewonnen van Juventus. Het thuispubliek van de Madrilenen zag het 2-1 worden tegen de Italianen. Cristiano Ronaldo nam beide goals voor zijn rekening. De Italiaanse landskampioen moest bijna een hele tweede helft met tien verder na rood voor Chiellini.

Alle ogen waren dan maar gericht op Cristiano Ronaldo. De Portugees maakte zijn status van goalgetter al na drie minuten waar. Op een pass binnendoor van Angel Di Maria omspeelde de aanvaller doelman Buffon en trapte de 1-0 binnen. Merkwaardig genoeg was het Juventus die de betere ploeg was in de eerste twintig minuten van de wedstrijd en het zag zijn overwicht uiteindelijk ook beloond in een doelpunt. Pogba kopte vanuit een heel scherpe hoek op doel waar Casillas meer moeite mee had dan eigenlijk zou mogen. De doelman duwde de bal in de voeten van Llorente en die wist er wel raad mee: 1-1.

Juventus groeide in de wedstrijd, maar het was opnieuw Real Madrid dat op voorsprong klom. Chiellini hield Sergio Ramos op een vrije trap in een wurggreep en de ref gaf op aangeven van zijn lijnrechter een strafschop. Een kolfje naar de hand van Ronaldo die zijn tweede van de avond maakte. In de tweede helft ging Juventus driftig op zoek naar de gelijkmaker, maar het zag zijn ambities al meteen gefnuikt toen Chiellini met rood van het veld werd gestuurd. De verdediger kreeg rood na een vermeende elleboogstoot, maar de Italiaanse international probeerde eigenlijk alleen maar Ronaldo af te stoppen met zijn armen. Een nogal zware straf voor Juventus dat via Vidal, met een hilarische fopduik, nog een penalty wilde versieren bij de scheidsrechter, maar Real Madrid hield de drie punten in Bernabeu.