Recensies verliefd op Ibiza

03 februari 2013 Redactie 281

recensies-verliefd-op-ibiza

Nu de met veel tamtam aangekondigde opvolger van de film 'Costa', getiteld 'Verliefd op Ibiza' in de bioscopen draait, buitelen de recensisten over elkaar heen om over de film te schrijven. Echte Ibiza liefhebbers halen waarschijnlijk hun schouders op over de voorgekauwde verhaallijn, maar de mensen die nog dromen over een bezoek aan Ibiza zullen waarschijnlijk nog wel geprikkeld worden door de film.

Recensies verliefd op Ibiza

Zo schrijft Filmtotaal over de film ondermeer:

"Verliefd op Ibiza heeft alle elementen die je van een Johan Nijenhuis-avontuur mag verwachten. Eigenlijk herhaalt de regisseur de trucjes waarmee hij zijn filmcarrière opstartte, maar dan aangevuld met de groei die hij als filmmaker heeft doorgemaakt. De man doet waar hij goed in is en zal ook nu weer de bioscoopganger in twee kampen verdelen. Hij legt echter ook de grote verschillen aan het licht tussen de soapacteurs en de oude rotten. Het is alleen te hopen dat Kim Feenstra nooit meer een filmrol aangeboden krijgt. Haar vertolking van een bimbo die werkelijk niets doet of kan, zorgt zowel voor de nodige lachsalvo’s als voor plaatsvervangende schaamte. Dezelfde classificatie geldt ook voorVerliefd op Ibiza als geheel."

De Telegraaf kopt: "Gemakzuchtig formulewerk':

In Verliefd op Ibiza buitelen vier verhaallijntjes over elkaar heen. Zo bereiden een profvoetballer (Jan Kooijman) en zijn liefje (Kim Feenstra) hun bruiloft voor en zetten twee oudere hartsvriendinnen (Simone Kleinsma en Lone van Roosendaal) even flink de bloemetjes buiten. Intussen verheugt een verlopen hippierocker (Rick Engelkes) zich op een reünie met zijn dochters en hopen twee dj’ende broertjes (Marius en Jasper Gottlieb) op een doorbraak in een van de vele clubs die het feesteiland rijk is.

Volgens Spitsnieuws zal de film "geen Oscar winnen":

Een Oscar zal Nijenhuis niet snel winnen. Daarvoor zijn de films die hij aflevert te commercieel, plat en inhoudsloos. Dat lijkt de Tukker zelf dondersgoed te weten en zijn producties pretenderen dan ook niets meer te zijn dan puur vermaak. Juist dat gebrek aan pretentie zorgt ervoor dat Verliefd Op Ibiza, dat door de muziek en zomerse beelden regelmatig aandoet als één grote videoclip, prima wegkijkt. Al wordt niet door iedereen even sterk geacteerd - vooral van Vogel verwacht je meer - en stapt Nijenhuis soms wel érg makkelijk over toch al wat geforceerd gebracht drama heen.

Veronica magazine schrijft over "falende ambitie regisseur":

Regisseur Johan Nijenhuis sprak een paar jaar geleden de ambitie uit serieuzere films te gaan maken. Maar het bleek een flinke klus om aangekondigde projecten als een biografie over meestervervalser Han van Meegeren of de verfilming van het boek Oorlog zonder vrienden (over een NSB-tiener) te realiseren. En dus keert Nijenhuis met Verliefd op Ibiza toch maar terug naar het luchtige genre dat hij zelf met titels als Costa! en Volle maan groot maakte in Nederland. Dus vinden we weer een grote wagonlading Bekende Nederlanders op een exotische vakantiebestemming waar ze zich melden voor een vakantieweek vol zon, zee en seks.

Het Parool tenslotte grapt: "Wanneer een gesprek doodbloedt, gooit de regisseur een lekker wijf op de bar":

Verliefd op Ibiza past prima in het rijtje Costa! en Volle maan, hoewel de doelgroep ditmaal duidelijk breder is. Er zijn personages van en voor elke leeftijd, die allemaal één ding gemeen hebben: een bijzonder losse moraal. Seks mag niet, seks móet. Er wordt trots verteld over ontmaagdingen op veertienjarige leeftijd en ook in het verleden opgelopen soa's vormen kekke anekdotes.