Reddingsactie verwonde man bij Cova de ses Dones

25 april 2019 Redactie 635
Reddingsactie verwonde man bij Cova de ses Dones

De verwonde man verdraaide gister rond 18.00 uur zijn enkel tijdens het lopend op de rotsen, hierdoor kon hij niet meer lopen. Veel reddingswerkers werkten samen om de verwonde man daar weg te halen.

Een speciale groep van de Guardia Civil Guardia (GEAS) moest gisteren, rond 18 uur, naar de Cova de ses Dones in Ibiza reizen om een man te evacueren die zijn enkel verdraaide toen die langs de rotsen naar het strand liep. De redding duurde meer dan een uur, er waren ook brandweerlieden en de lokale politie was erbij betrokken. De man is in de veertig  en ging met een groep vrienden naar het strand, ze klommen over de rotsen richting het strand toen hij viel, zijn enkel verdraaide en zijn schouder ontwrichtte.

Een vrouw uit het sanitair van de Suma plaatste de schouder van de gewonde terug en nam hem samen met de politie mee naar het zandgebied waar ze wachtte op het gespecialiseerde personeel van de GEAS om hem naar het ziekenhuis te brengen. Tijdens het wachten is een team van brandweerlieden naar het gebied gegaan om de locatie te onderzoeken en een mogelijk plan op te stellen om de gewonden over land te evacueren voor het geval dat de GEAS-boot het strand niet kon bereiken. Uiteindelijk kon de boot de kust naderen en de man redden, die naar een ziekenhuis werd gebracht.

 

 

 

Bron foto's: Diariodeibiza.es