Regen en wind schudt Ibiza op

24 maart 2021 Redactie 371
Regen en wind schudt Ibiza op

De brandweerlieden op Ibiza en het personeel van de Brigades of Works hadden afgelopen weekend genoeg werk. Regen en wind sloegen talloze bomen en takken over het hele eiland en ten minste één boot werd van zijn ligplaats gerukt.

Dit laatste gebeurde in Cala Llonga, in de gemeente Santa Eulària, waar een zeilboot die in de baai voor anker lag, loskwam van zijn ligplaats en uiteindelijk strandde tegen de toegangspoort van de baai, meldde de gemeenteraad. Het waaide zo hard in Cala Llonga dat de wind de boot zelfs optilde. Bovendien was het bij Santa Gertrudis, in Camí de sa Fontassa, ook in de gemeente Santa Eulària, nodig om twee pijnbomen te verwijderen, die de doorgang afsneden.

Op de Avenida de es Canar, bij de hoofdingang van de stad, moesten brandweerlieden ook een boom verwijderen die een deel van de weg blokkeerde. Hetzelfde gebeurde in Illa d'es Canar Street.

Misschien wel de meest spectaculaire gebeurtenis die door de wind en regen werd veroorzaakt, was de val van een grote boom op de Plaza de Enrique Fajarnés Tur, aan de Avenida de Isidor Macabich in Vila. De boom was ontworteld en viel op twee containers. Een daarvan was een glasbak en de andere een plasticbak. Brandweerlieden moesten de boom weghalen, wat het verkeer van de stad belemmerde.

De wind ontwortelde ook enkele struiken uit de plantenbakken rond de fontein op het plein. Bij geen van deze incidenten is melding gemaakt van persoonlijk letsel.