Regering wil nieuw plan tegen gedwongen prostitutie en seksuele uitbuiting

15 oktober 2017 Lisa 262
Regering wil nieuw plan tegen gedwongen prostitutie en seksuele uitbuiting

BALEAREN – De regering van de Balearen heeft besloten dat nieuwe plannen om vrouwenhandel en seksuele uitbuiting te voorkomen noodzakelijk zijn.

Zij gaven het Instituut voor Vrouwen (IbDona) een akkoord voor een regionaal plan met een strategische aanpak tegen de handel in vrouwen en meisjes. Bewustmakingscampagnes moeten helpen de gedwongen prostitutie tegen te gaan.

Volgens het Instituut van de Balearen zijn er nu circa 2300 vrouwen die prostitutie uitoefenen op de Spaanse eilandengroep, met een geschatte 90.000 – 100.000 klanten.

Het plan dat wordt ontwikkeld door IbDona zal zich focussen op mensenrechten, en herstel en sociaal-arbeid integratie aanbieden aan de slachtoffers.

Een woordvoeder van het IbDona zegt: “Seksuele uitbuiting is een vorm van slavernij en is serieus geweld tegen vrouwen. Het is een schending van mensenrechten en gebaseerd op een wrede manifestatie van ongelijkheid.”

De afgelopen drie jaar zijn er op de Balearen drie vestigingen afgebroken waarin prostitutie met minderjarige werd uitgevoerd.

Met dit initiatief wil de regering zich inzetten voor de bestrijding van seksuele uitbuiting en mensen handel. Zij streven naar een prostitutie vrije maatschappij en een betere samenleving.