Restaurants, cafés en cocktailbars weer open tot 02:00 uur

16 juni 2021 Redactie 1864
Restaurants, cafés en cocktailbars weer open tot 02:00 uur

Op zaterdag zijn er weer meer versoepelingen bekend gemaakt. Goed nieuws voor de Balearen en toeristen natuurlijk! De tijden zijn verruimd en je mag nu met maximaal 12 personen aan dezelfde tafel zitten.

Zondag gaan de Balearen de laatste fase van het stappenplan in. Deze stap kan het eiland zetten omdat er flink gevaccineerd wordt op het eiland en de besmettingen afnemen. In deze fase mogen dan ook bars en restaurants zowel binnen als buiten open zijn tot twee uur ’s nachts, zolang de gemeentelijke verordeningen dat toelaten. Deze regel is ook van toepassing op goklocaties. Daarnaast kunnen er maximaal 12 personen per tafel op de terrassen samenkomen. Binnen is dit nog wel even anders, want hier blijft de maximale capaciteit 50% van normaal en mag je dus maar met 6 personen aan een tafel zitten. Ook gaan de bars weer open!

 

Bars tot middernacht
Na ruim een half jaar kun je ook weer een drankje drinken in een bar! Hier zitten nog wel wat beperkingen aan. Gasten mogen dit alleen zittend doen en met maximaal twee personen. Ook geldt hier de afstand van 1,5 meter nog steeds. De regels gelden voor bars die ook eten serveren. De bars die alleen drank serveren moeten dus nog even wachten. De maximale sluitingstijd is 00:00 uur.

Voor het nachtleven vinden nog steeds onderhandelingen plaats om zittend open te kunnen. Zo zijn er de afgelopen weken veel onderhandelingen geweest met deze sector die al langer dan een jaar dicht zijn. Vooralsnog mogen diegene die als activiteit café- concert en cocktailbar uitvoeren met dezelfde voorwaarden open. Het clubleven zoals we kennen moet helaas nog even wachten.

 

De maatregelen zijn van kracht tot 3 juli, waarna ze opnieuw bekeken en eventueel versoepeld worden als de gezondheidssituatie stabiel blijft. Vanaf dan kan er weer een stap voorwaarts worden gezet op het gebied van culturele en recreatieve activiteiten. Deze versoepelingen zijn ook afhankelijk van het resultaat van de pilot tests die op 25 juni zullen plaatsvinden tijdens het Hard Rock at the Sidonie-concert op het Mallorca Live Festival.