Rode Kruis Ibiza heeft voor 4.000 mensen gezorgd sinds de pandemie begon

03 maart 2021 Redactie 294
Rode Kruis Ibiza heeft voor 4.000 mensen gezorgd sinds de pandemie begon

Het Rode Kruis van Ibiza heeft ongeveer 4.000 mensen bijgestaan ​​sinds het begin van de pandemie, met ongeveer 600 gebruikers die momenteel een week aanwezig zijn.

De voorzitter van het Rode Kruis op Ibiza, Manuel Marín, heeft in verklaringen aan Europa Press uitgelegd dat vanwege de pandemie zijn 'Response Plan' is gelanceerd om de groepen te helpen die het meest door de crisis zijn getroffen.

Volgens hem is er een significant verschil met betrekking tot het aantal slachtoffers. Voor de pandemie hielpen ze ongeveer 200 mensen per week en momenteel helpen ze ongeveer 600 slachtoffers, terwijl ze in april en mei van 2020 zelfs 800 mensen bereikten.

Volgens Marin is het Rode Kruis toegewijd aan de dringende zorg voor de meest kwetsbare groepen door middel van haar voedselbezorg-programma of hulp voor voorraden van spullen en zelfs voor huur.

"Er zijn gebruikers die hun elektriciteits- of waterrekening niet kunnen betalen en ons om hulp kunnen vragen", zei de voorzitter, die herhaalde dat ze de noodzaak inzien om met deze mensen samen te werken.

Het Rode Kruis verleent ook hulp voor medicijnen en blijft daklozen bovendien bijstaan ​​via de Sociale Noodeenheid. Volgens de voorzitter worden dagelijks zo'n 40 mensen bijgestaan ​​via deze nachtdienst waarmee jassen of eten worden uitgedeeld.

De voorzitter benadrukte de medewerking van burgers, omdat er 100 nieuwe vrijwilligers bij zijn gekomen in het afgelopen jaar. Ook benadrukte ze de hulp van bedrijven die onder meer voedselbonnen of verse producten schenken. "De reacties van het publiek waren voorbeeldig", zei hij.

Het Rode Kruis blijft ook werken aan werkgelegenheidsplannen via haar 'Pulsa'-werkgelegenheidsprogramma voor jongeren, dat in 2020 359 mensen heeft bereikt. De organisatie is ook van plan een specifiek centrum in Sant Antoni te openen om te helpen bij het zoeken naar werk.